Logo

JordbĂŚrcreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

JordbĂŚrcreme

 

Ser ud som farmors budding, men smager af gourmetrestaurant: jordbærskumbudding med jordbærpuré 🍓

Til 6-8 portioner. Tilberedning: 45 min. (plus tid til afkøling)

 
# Ingredienser
5 blade husblas
500 g jordbĂŚr + lidt til pynt
2 spsk citronsaft
80 g sukker
2 dl mĂŚlk
1 vaniljestang, kornene fra
2 spsk Maizena
2 ĂŚggeblommer
½ dl mÌlk
300 g jordbĂŚrpurĂŠ
½ l piskefløde
1 brev vaniljesukker (10 g /ca 1 spsk)

 
 * Tilberedning
1. 5 blade husblas sÌttes i blød i koldt vand.
500 g jordbÌr skylles, gøres i stand og pureres med 2 spsk citronsaft og 80 g sukker.
2 dl mĂŚlk og kornene fra 1 vaniljestang bringes i kog.
2 spsk Maizena, 2 Ìggeblommer og ½ dl mÌlk røres sammen, blandes i mÌlken i gryden og koges op pü ny.

 
2. Det hele hĂŚldes i en skĂĽl.
Husblassen knuges fri for vÌde og opløses i mÌlken.
300 g jordbĂŚrpurĂŠ vendes i, og det hele stilles koldt.
Nür massen begynder at stivne, piskes ½ l piskefløde med 1 brev vaniljesukker (10 g /ca 1 spsk) og vendes i.
Massen fordeles i 6-8 forme eller kopper (à ca 1½ dl) og stilles koldt i 4 timer.

 
3. Formene dyppes hurtigt i varmt vand.
Kanten løsnes med en spids kniv og skumbuddingen vendes ud pü tallerkener.
Pynt med resten af purĂŠen og med et par ekstra jordbĂŚr.

 
Energi pr. portion (til 8): 4 g protein, 12 g fedt, 19 g kulhydrater = 206 kcal (865 kJ)

 
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad pĂĽ 30 min.
Få de bedste opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet. 💖

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik pĂĽ den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.139 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem lĂŚsere

Din e-mail bliver ikke vist pĂĽ sitet.

Du kan vÌlge Mültid og fü aftensmad, frokost osv. eller Metode og fü grill, gryde, ovn osv. eller BagvÌrk og fü brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mül - der er er meget at vÌlge imellem - Prøv
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?



Effektiv reklame - klik her