Logo

Jordbærmousse med kagesejl og puré – bedst på Kogebog.dk 🎯

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Jordbærmousse med kagesejl og puré – bedst på Kogebog.dk 🎯 

 
Soufflé er en klassiker, der aldrig går af mode. Den luftige dessert skal serveres, så snart den kommer ud af køleskabet, så får gæsterne en oplevelse
Ordet 'soufflé' kommer af det franske ord 'souffler', der betyder 'at puste', og en soufflé er da også en luftig sag.
4 personer

 
# Ingredienser
JORDBÆR MOUSSE:
1½ dl stuetempereret puré af friske jordbær
50 g sukker
1 dl vand
1½ æggehvide
1¼ dl piskefløde
2 blade husblas

 
KAGESEJL:
80 g smør
80 g flormelis
45 g hvedemel
2 store æggehvider

 
TILBEHØR:
let sødet jordbærpuré
friske bær
frisk mynte

 
* Tilberedning

 
Jordbærmousse med kagesejl og puré – bedst på Kogebog.dk 🎯
1. Til moussen udblødes husblassen.
Kog sukker og vand sammen, til det koger
med 2 cm store bobler.
Pisk hviderne let og tilsæt den kogende sukkerlage
under piskning. Pisk til det er stift.

 
Jordbærmousse med kagesejl og puré – bedst på Kogebog.dk 🎯
2. Rør den smeltede lune husblas i jordbær-puréen og
vend det med æggehvidemassen.
Vend den stiftpiskede fløde i og fordel moussen i små forme.
Stil dem i køleskabet 2-3 timer.

 
Jordbærmousse med kagesejl og puré – bedst på Kogebog.dk 🎯
3. Til dejen piskes smør og flormelis sammen,
melet røres i, og æggehviderne tilsættes en ad gangen.

 
Jordbærmousse med kagesejl og puré – bedst på Kogebog.dk 🎯
4. Skær skabeloner ud til sejlene,
ca. 10 cm brede og 12 cm høje.
Læg dem på bageunderlag eller bagepapir på bagepladen.

 
Jordbærmousse med kagesejl og puré – bedst på Kogebog.dk 🎯
5. Bred dejen over plastskabelonerne, fjern skabelonerne
og bag dem i en 210 °C varm ovn på øverste rille i 6-8 min,
til de er fint gyldne.

 
Jordbærmousse med kagesejl og puré – bedst på Kogebog.dk 🎯
6. Tag dem fra ovnen og afkøl ganske let,
inden de vendes over en flaske,
så de får en buet facon.
Bliver kagerne for stive, inden du lægger
dem over flasken, kan du stille dem tilbage
i ovnen 1 minut, til de atter bliver bløde.

 
Ved anretningen dækkes tallerkenbunden med en let sødet jordbærpuré.
Stil moussen på og sæt forsigtigt sejlet opad.
Giv friske jordbær til og pynt med lidt frisk mynte.

 
VIN FORSLAG: Let mousserende sødlig vin.

 
Se andre gode opskrifter med Jordbærmousse

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.294 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?



Effektiv reklame - klik her