Logo

Karamelliseret risdessert med fersken - Let og godt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Karamelliseret risdessert med fersken - Let og godt 

 
Her får du lidt sødt i flere spændende udgaver. Fx Risdessert med citron og hvidchokolade, Risdessert med safran, Risdessert med klementiner og pinjekerner eller Risdessert med dulce de leche.
Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 45 min. 8 personer.

 
# Ingredienser
2 tsk stødt ingefær
1 dåse fersken syltede
50 g grødris
5 dl mælk
60 g melis
1 spsk muscovadosukker (brun sukker)
smør

 
* Tilberedning
Rør ingefær og ferskenkompot sammen. Køl det af.
Blancher risene i kogende vand i 2 min.
Lad dem dryppe af, og skyl dem i koldt vand.
Kog risene i mælken over meget svag varme ca. 35 min.
Tilsæt melis, rør, og forsæt med at koge i nogle min.
Mælken skal være helt opsuget. Lad den køle af.

 
Fyld formene halvvejs op med ferskner.
Dæk dem med den kogte ris. Drys med brun sukker.
Afslut med en klat smør.
Stil dem under en grill 1-2 min, bare nok til at
karamellisere det brune sukker. Server straks.

 
Risdessert med citron og hvidchokolade
Kog 100 g grødris i 5 dl mælk.
Tilsæt 40 g melis, saft og skal af 1 citron.
Serveres med revne stykker hvid chokolade.

 
Risdessert med safran
Kog 200 g grødris i 20 min i 1 liter mælk og 75 g melis,
1 tsk stødt kanel og 1 nip safran.

 
Risdessert med klementiner og pinjekerner
Bring 1 dl vand i kog sammen med 100 g melis.
Tilsæt 4 klementiner i skiver Lad dem simre heri 20 min.
Fordel klementinerne i små glas.
Hæld risdessert med safran og ristede pinjekerner over.

 
Risdessert med dulce de leche
Kog 100 g grødris, 5 dl mælk og vanilje i 20 min.
Tilsæt 50 g melis i sidste minut.
Læg risen skiftevis i lag med dulce de leche i små glas.

 
INFO: Dulce de leche er en creme fra Latinamerika, der tilberedes ved langsomt at opvarme sødet mælk for at skabe et stof, der får dens smag fra Maillard-reaktionen, som også skifter farve, med et udseende og smag, der ligner karamel. Dulce de leche er spansk for "slik fremstillet af mælk" eller "karamel".

 
Se alle de bedste opskrifter med  Drinks  Snacks/sødt  Forretter  Tilbehør  Desserter

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 963 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her