 
 
   
Denne dessert er virkelig lækker! Sorbetens friske smag
supplerer på smukkeste vis de krydrede litchier. 
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 10½ time.
Tilberedning: 5 min. 
 
# Ingredienser
* Tilberedning
SORBET 
225 g sukker 
4¼ dl koldt vand 
350 g mandariner fra dåse i egen saft 
2 spsk citronsaft 
 
FYLDTE LITCHIER 
425 g litchier fra dåse, afdryppede 
60 g syltet ingefær, afdryppet og fint hakket 
limeskal, skåret i rombeform, til pynt (se foto)
 
1. Sorbet: 
Hæld sukker og vand i en gryde og rør det sammen for svag
varme, til sukkeret er opløst. 
Bring det i kog og lad det spilkoge i 2-3 min. 
 
2. Blend mandarinerne i en foodprocessor, til de er glatte. 
Pres puréen gennem en sigte og rør den i sukkerlagen sammen
med citronsaft. 
Sættes til side og afkøles. 
Når den er kold, hældes den i en plastboks og fryses, til
den er fast. Rør af og til. 
 
3. Imens afdryppes litchierne på køkkenrulle. Fyld den
hakkede ingefær i litchierne. 
 
4. Arranger litchierne på 4 tallerkener og server dem med
sorbetkugler. 
Pynt med limeskal. 
 
Næringsindhold: 
Kalorier 313. Sukker 82 g. Proteiner 1 g. Fedt 0 g.
Kulhydrater 82 g. Mættede fedtsyrer 0 g. 
 
 
 


Kokkens tip
Det er bedst at lade sorbeten stå 10 minutter i køleskab, så
den bliver lidt blød og dermed 
nemmere at anrette. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.