 
 
   
Den bedste opskrift på rigtig gode konditorkager af sprøde mørdejsskaller,
fyldt med vanilje-flødeskum og bær eller kogt frugt eller fromage.
8 stk.
 
# Ingredienser
Dej: 200 g hvedemel 
100 g smør 
80 g flormelis 
1-2 æggeblommer 
 
Fyld: 
3-4 dl piskefløde 
40 g flormelis 
vaniljestang 
350 g blandede bær,
fx jordbær, hindbær og blåbær 
og/eller fromage
 
* Tilberedning
Bland mel, smør og
flormelis til en smuldret masse, evt. 
i en foodprocessor,
og saml dejen med en æggeblomme eller to. 
Stil dejen i
køleskabet i 30 min. 
Rul dejen ud og
udstik otte cirkler på 8-10 cm i diameter. 
Kom cirklerne i
muffinsforme og fyld ud med bagepapir og ris. 
Bag skallerne ved
200 °C i 15 min. 
Fjern snydefyldet og
bag dem 5 min mere, til skallerne er 
lysebrune og sprøde.
Tag dem ud af formene og afkøl dem. 
 
Fyld: 
Pisk fløden til et
blødt skum og rør flormelis og 
kornene fra
vaniljestangen i. 
Kom det i skallerne
og fyld op med skyllede skårne bær
og/eller fromage
 
Se alle de bedste opskrifter med Kager,  roulader og lagkager
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv:
Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------