Logo

Nøddemarengsroulade med brombærcreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Nøddemarengsroulade med brombærcreme

 

Bunden er let og lækker, tilberedt af marengs og hasselnødder. Cremen er supernem at lave; det hele piskes sammen med en håndmikser i en skål.

1 roulade til ca. 8 personer. Arbejdstid: 45 min. Bagetid: 35 min.

 

# Ingredienser til nøddemarengsroulade med brombærcreme:

Rouladebund:

75 g hasselnødder

5 æggehvider (1 dl)

1 knsp salt

225 g sukker

1 tsk majsstivelse

1 tsk citronsaft

75 g hasselnøddeflager

2 spsk sukker (til bagepapiret)

 

Brombærcreme:

2½ dl cremefraiche 38%

2½ dl piskefløde

4 spsk flormelis

1 tsk vaniljepulver

250 g friske brombær

 

Pynt:

2 spsk flormelis

150 g friske brombær

mynteblade

*

 

Sådan laver du nøddemarengsroulade med brombærcreme:

Rist hasselnødderne på en tør pande. gnid hinderne af dem i et viskestykke. og hak dem groft.

Pisk æggehviderne stive med salt. og pisk sukker i lidt ad gangen. til det bliver en tyk marengs.

Pisk majsstivelse og citronsaft i. og tilsæt de hakkede hasselnødder.

 

Bred dejen ud på en bageplade med bagepapir (ca. 30x35 cm). drys med hasselnøddeflager, og bag den midt i ovnen ved 160 °C i 30-35 min. til den er gylden på overfladen og gennembagt, men ikke tør.

Vend kagen ud på et stykke bagepapir drysset med sukker, og lad den afkøle under et viskestykke.

 

Pisk cremefraiche, piskefløde, flormelis og vanilje til en creme.

Tilsæt brombær, og pisk et øjeblik, så bærrene går lidt i stykker.

 

Træk bagepapiret af rouladebunden. og smør cremen på.

Rul kagen sammen ved hjælp af bagepapiret, og sæt den koldt i mindst 2 timer.

 

Pynt med brombær. sigtet flormelis og mynteblade.

 

Nøddemarengsroulade med brombærcreme

 

Se flere dejlige desserter her

 


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.641 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• VinterfrugtsalatLav en dejlig frugtsalat af søde tørrede frugter og frisk, let bitter grapefrugt. Nyd...
• RåcremeRåcreme er en dessertcreme lavet på æg, som blandt andet bruges til frugtdesserter fx...
• Arme riddere med kanelsukkerEn god anvendelse af daggammelt hvedebrød i engelsktalende lande kaldet "french toast"....
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Fortæl dine venner om os