Logo

Panna cotta med kærnemælk, bær og rugbrødsknas

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Panna cotta med kærnemælk, bær og rugbrødsknas 


Denne skønne og meget kendte, italienske dessert kan laves med fløde. Her har vi erstattet lidt af fløden med kærnemælk, som giver en fin og frisk smag.

 
# Ingredienser
Panna cotta:

2½ dl piskefløde

50 g rørsukker

1 vaniljestang

3 blade husblas

2½ dl kærnemælk

200 g bær

 
Rugbrødsknas:

100 g revet fuldkornsrugbrød

35 g mandler

2 spsk muscovadosukker
*

 
Sådan gør du
1. Kom fløde, rørsukker og vanilje i en gryde, varm til kogepunktet, og lad det simre under omrøring i 5 minutter.
2. Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 minutter.
Knug den af, og opløs den i den varme flødeblanding.
3. Pisk, til husblassen er opløst, sigt blandingen, rør kærnemælk i, og fordel i 4 forme, der sættes koldt i mindst 4-5 timer.
4. Lav i mellemtiden rugbrødsknas.
5. Rist rugbrødet under omrøring i en tør pande, til væden fra brødet er fordampet, og det begynder at blive sprødt.
6. Tilsæt mandlerne, og rist videre, til rugbrødskrummer og mandler er sprøde.
7. Flyt panden fra varmen, rør sukkeret i, og lad det smelte.
8. Afkøl knaset – det kan laves i forvejen.
9. Ved servering, vend panna cottaen ud af formene, og server med bær og rugbrødsknas.

 

 
INFO: Panna cotta er en italiensk dessert. Panna cotta betyder kogt fløde. Panna cotta er en slags fløderand/budding, der traditionelt laves ved at koge fløde op med sukker og en smagsgiver, som traditionelt er vanilje. Derefter giver man massen husblas, og hælder den i små forme, og sætter dem i køleskabet, så gelatinen får massen til at sætte sig. Derefter kan den spises ud af formen, eller vendes ud af formen, og serveres ofte med lidt frisk frugt eller nogen bær.
Panna cottaen stammer fra Piemonte i Italien.

 
Se flere dejlige opskrifter med  bær HER
Kogebog.dk har de nemmeste madopskrifter, Madplan og Tøm køleskabet og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.319 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?



Effektiv reklame - klik her