Logo

Rødgrød med fløde og mandler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rødgrød med fløde og mandler 


Klassiker - med en frisk smag, af søde bær og knasende mandler. Et godt bud på en klassisk dansk dessert med et moderne twist, som alle kan lide...

Til 4 personer

 
# Ingredienser
1 dl piskefløde (eller mælk)
175 g rørsukker
2½ dl vand
1½ spsk Maizena
75 g mandelsplitter
½ vaniljestang
600 g blandede frosne bær (fx ½ skovbær og ½ jordbær)
200 g friske hindbær eller et mix af hindbær og jordbær
*

 
Fremgangsmåde
Optø de frosne bær, og kom bærrene i en gryde med vand, rørsukker og flækket vaniljestang.
Kog bærrene i 10 min. ved svag varme. Tag gryden af varmen. 
Blend halvdelen af de kogte bær, og hæld dem tilbage i gryden.
Kom friske hindbær i gryden, og giv dem et opkog i 2-3 min.
Rør Maizena ud i lidt koldt vand, rør det i grøden, og lad den koge i 5 min. under omrøring.
Hæld grøden i en skål, og drys med lidt sukker, så den ikke danner skind på toppen.
Lad grøden blive kold.

 
Rist mandelsplitterne i ovnen på en bageplade med bagepapir i 3-4 min. ved 200 °C, til de er gyldne – eller på en varm og tør pande i nogle min.
Servér rødgrøden med kold fløde (eller mælk) og et drys ristede mandler.
Hvis du har haven fuld af hindbær og jordbær, så servér en skål med friske bær til at komme på rødgrøden.

 
Tips: Det klassiske rødgrød-bærvalg er: Jordbær, ribs, solbær og hindbær. Hvis du har rabarber i haven eller lige har købt et stort bundt, så smager det skønt at snitte et par stilke og koge dem sammen med bærrene.

 

 
Se flere dejlige opskrifter med dessert HER og med bær HER
Kogebog.dk har de nemmeste madopskrifter, Madplan og Tøm køleskabet og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 5.395 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her