
 
Lidt syrligt til
dessert. Mange bryder sig ikke om en efterret, der er alt for sød. Her giver vi
eksempel på lækker dessert med rabarber
Til 4 personer. Tilberedningstid:
ca 10 min. Kogetid: 15 min. Køletid: 1 time. Ikke fryseegnet 
 
# Ingredienser
500 g rabarber 
5 dl vand 
175 g (2 dl) melis
eller eftersmag 
4 spsk
jævningspulver med eller uden farve 
½ stang vanilje 
 
* Fremgangsmåde
1. Skyl
rabarberstilkene grundigt og snit dem i småstykker. 
Lad dem koge 5 min.
i vandet sammen med vaniljestangen. 
Tilsæt sukker efter
smag. 
Fjern
vaniljestangen. 
 
2. Rør jævningen ud
i 1 dl vand. 
Hæld den i gryden og rør kraftigt. 
Grøden bliver jævn med det samme. 
Hæld den op i en
glasskål og lad den afkøle. 
 
3. Serveres med kold
fløde og evt. et drys mandelflager. 
 
Variation: 
Rabarbergrød kan
også sies, men så må rabarberstykkerne koges helt til mos (ca. 20 min.). 
Si saften fra og mål
den. 
Spæd med vand, til
der er ½ liter. 
Bring den i kog og
sød den med sukker. 
Jævn grøden som
ovenfor. 
Tips: 
Spiser du rabarbergrød, kan oxalsyren måske mærkes i munden
og på tænderne - og det kan være for meget for mange mennesker - så må du bruge
Non-oxal.