Logo

Savarin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Savarin

 
Savarin En fransk klassiker lavet af gærdej. Den bages i en randform, overhældes med en lage med rom og spises fx med frugter. Savarin mætter godt; skær den i små stykker.
Til 6-8 personer. Tilberedningstid: ½ time. Hævetid: ca 1 time. Bagetid: ½ time. Trækketid: ½ time.
Fryseegnet uden lage. 

 
# Ingredienser
Dej:
1 dl kaffefløde eller mælk
60 g smør

20 g gær
salt
2 spsk melis
2 æg
200 g (30 dl) hvedemel


Lage:
3 dl vand
200 g (20 dl) melis
1 dl rom eller kirsch eller 1½ dl vin eller frugtsaft

 
* Fremgangsmåde
1. Smelt smørret i en gryde. Tag den fra varmen og tilsæt fløde.

 
2. Gæren smuldres ned i en stor skål.
Tilsæt den håndvarme væske. Rør til gæren er opløst.

 
3. Tilsæt 1 knsp salt samt sukker.
Pisk æggene sammen og hæld dem i skålen med melet.

Rør dejen glat.
Det gøres bedst med dejkrogene på elpiskeren.

 
4. Dæk skålen til og stil dejen til hævning ca. 45 min.

 
5. Slå dejen ned med en træ-grydeske og rør den igennem med dejkrogene.


Savarin 

Kom den i en smurt, raspstrøet randform, der ikke må fyldes mere end halvt op.
Lad dejen hæve, til den næsten når randen (15-30 min.).

 
6. Bag savarin'en i en varm ovn ved 200 °C i ca. ½ time.
Prøv med en kødnål eller en tandstikker, om den er gennembagt.

 
7. Lad savarin'en køle lidt af i formen, før den vendes ud på en bagerist.
Vask formen og læg den lune kage tilbage i den.

 
8. Kog melis og vand til lagen i en tykbundet gryde.
Tag gryden fra varmen og rør, til sukkeret er opløst.
Tilsæt rommen.

 
9. Prik kagen over det hele med en kød eller strikkepind.
Øs lagen over og lad kagen trække ½ time.

 
10. Vip formen og hæld evt. overflødig lage fra (gem den til frugten eller til en anden dessert).
Vend savarin'en ud på et fad.

 
11. Desserten fyldes med flødeskum eller frugt.

 
Tips
Savariner er velegnede til at fryse ned. Bag af en dobbelt portion dej og frys halvdelen ned.
Når savarinen skal bruges, tøes den op på køkkenbordet i ca 2 timer.
Prik den over det hele og hæld den varme lage over, til den ikke kan suge mere.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (8 stemmer)
Siden er blevet set 7.554 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her