Logo

Savarin med blandede frugter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Savarin med blandede frugter

 
Savarin En fransk klassiker lavet af gærdej. Den bages i en randform, overhældes med en lage med rom og spises fx med frugter. Savarin mætter godt; skær den i små stykker.
Til 6-8 personer. Tilberedningstid: 20 min. foruden grundopskriften

 
# Ingredienser
Dej:
1 dl kaffefløde eller mælk
60 g smør

20 g gær
salt
2 spsk melis
2 æg
200 g (30 dl) hvedemel


Lage:
3 dl vand
200 g (20 dl) melis
1 dl ¾ dl orangelikør

3 skiver ananas fra ds
300 g blandede druer
1-2 pærer fra ds

 
* Fremgangsmåde
1. Smelt smørret i en gryde. Tag den fra varmen og tilsæt fløde.

 
2. Gæren smuldres ned i en stor skål.
Tilsæt den håndvarme væske. Rør til gæren er opløst.

 
3. Tilsæt 1 knsp salt samt sukker.
Pisk æggene sammen og hæld dem i skålen med melet.

Rør dejen glat.
Det gøres bedst med dejkrogene på elpiskeren.

 
4. Dæk skålen til og stil dejen til hævning ca. 45 min.

 
5. Slå dejen ned med en træ-grydeske og rør den igennem med dejkrogene.


Savarin med blandede frugter 

Kom den i en smurt, raspstrøet randform, der ikke må fyldes mere end halvt op.
Lad dejen hæve, til den næsten når randen (15-30 min.).

 
6. Bag savarin'en i en varm ovn ved 200 °C i ca. ½ time.
Prøv med en kødnål eller en tandstikker, om den er gennembagt.

 
7. Lad savarin'en køle lidt af i formen, før den vendes ud på en bagerist.
Vask formen og læg den lune kage tilbage i den.

 
8. Kog melis og vand til lagen i en tykbundet gryde.
Tag gryden fra varmen og rør, til sukkeret er opløst.
Tilsæt orangelikør.

 
9. Prik kagen over det hele med en kød eller strikkepind.
Øs ¾ af lagen over og lad kagen trække ½ time.

 
10. Vip formen og hæld evt. overflødig lage fra (gem den til frugten eller til en anden dessert).
Vend savarin'en ud på et fad.

 
11. Lad frugterne fra dåse dryppe af.
Halver druerne og fjern kernerne.
Skær ananas og pærer i små stykker.
Bland frugten og lad den trække ½ time i resten af lagen.

 
12. Fyld frugten i savarin'en.
Serveres med flødeskum eller vaniljeis, der er rørt blød.
En savarin med blandede frugter vinder i velsmag, hvis man serverer cremefraiche til.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.957 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?







Effektiv reklame - klik her