Logo

Semuljemousse med sveskeblomme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Semuljemousse med sveskeblomme 


Den klassiske semouljegrød bliver adlet: Den bliver lettere og mere lækker som en uimodståelig mousse, serveret med sveskeblommekompot - Det bliver så godt

Til 4 portioner. Tilberedning: 25 min. (plus køletid).

 
# Ingredienser
½ l mælk
1 stang vanilje, kornene af
40 g sukker
100 g semuljegryn
2 æg delt i blommer og hvider
1 nip salt
40 g sukker
100 g mager kvark.
500 g sveskeblommer
50 g sukker
4 spsk rødvin (eller appelsinsaft)
1 kanelstang
 
* Tilberedning
1. ½ l mælk, kornene af 1 stang vanilje og 40 g sukker bringes i kog.
Lad 100 g semuljegryn risle i.
Lad det koge op og stå på den slukkede kogeplade og trække under omrøring i 3-5 minutter.
Det røres sammen i en skål med 2 æggeblommer.

 
2. 2 æggehvider piskes stive med 1 nip salt og 40 g sukker og vendes i semuljegrøden sammen med 100 g mager kvark.
Kom det i 4 skyllede kopper (a 1¾ dl), og lad det stå koldt i mindst 4 timer.

 
3. 500 g sveskeblommer udstenes og skæres i både.
De bringes i kog med 50 g sukker, 4 spsk rødvin (eller appelsinsaft) og 1 kanelstang.
Lad blommerne simre under låg ved svag varme 3-5 minutter.
Lad kompotten køle af.
Semuljemoussen vendes ud og serveres med sveskeblommekompotten.

 
Energi pr. portion: 14 g protein, 8 g fedt, 70 g kulhydrater = 423 kcal (1775 kJ)

 
Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.996 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her