Logo

Sprød blommekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sprød blommekage 

 
Den gammeldags dessert blev tidligere serveret med fed, cremet og håndrørt is. Denne skal serveres med flødeskum eller førsteklasses købe-is.
4-6 personer

 
# Ingredienser
680 g blommer (ca. 12 stk.), halveret, udstenet og skåret i skiver
smør eller margarine
1 spsk. maizena
70 g lys farin (puddersukker)
1½ spsk fint revet appelsinskal
½ spsk appelsinjuice
1 kanelstang, ca. 7 cm, brækket i stykker
70 g mel
1 dl valset havregryn
5 spsk sukker
110 g usaltet afkølet smør, i terninger


# Tilberedning
1. Opvarm ovnen til 180 °C.
Smør en 22 cm firkantet eller 25 cm i diameter, rund bageform.


2. Anbring blommerne i den smurte form.
Drys Maizena over og vend forsigtigt blommerne i det.
Kom puddersukker, appelsinskal og juice over, og
læg kanelstykkerne ned i blommemassen


3. I en røreskål blandes mel, havregryn og sukker.
Smørret hakkes i blandingen, til den får en grynet konsistens.
Drys blandingen over blommerne og pres den let ned over dem.


4. Bages i 35-40 min, til dejen er gylden og sprød, og blommerne

føles møre, når man stikker i dem med spidsen af en kniv.
Tag desserten ud af ovnen og lad den stå i 5 min før servering.
Dejen skal stadig være sprød.

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv:
Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 737 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?



Effektiv reklame - klik her