
    
 
Syllabub er en engelsk sød skumdrink, der var populær fra
1500- til 1800-tallet, og en dessert baseret på den, som stadig spises. Drikken
var lavet af mælk eller fløde, knust ved tilsætning af vin, cider eller anden
syre og ofte sødet og smagfuldt.
Til 4 personer. Tilberedningstid:
20 min. Køletid: 1 time. Ikke fryseegnet.
 
# Ingredienser
1 stor citron 
4 spsk sød sherry 
2 spsk cognac 
40 g (½ dl) melis 
2½ dl piskefløde 
4 tynde skiver
citron 
 
* Fremgangsmåde
1. Pres saften af
citronen. 
Pisk den med sherry,
cognac og sukker, til sukkeret er opløst. 
 
2. Pisk fløden stiv.
Rør et par skefulde
i lagen og fold resten i. 
 
3. Hæld desserten op
i vinglas og pynt med 1 citronrytter eller revet citronskal. 
 
NB! Denne dessert
skal serveres indenfor en time.