 
 
   
Dessert. Arbejdstid: ca 25 min. Kogetid, creme: ca 3 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4 personer.  
   
# Ingredienser
til Trifli
500 g frugt eller bær (frisk eller henkogt) 
12 makroner 
4 spsk sød portvin eller sherry 
Vaniljecreme:
2 æg 
2 spsk sukker 
1 spsk maizenamel 
½ stang vanilje eller 1 tsk vaniljesukker 
3,5 dl mælk 
Pynt: 1,5 dl piskefløde 
*
Sådan laves Trifli
1. Skær frugterne eller bærrene i små stykker. 
Kog dem evt til kompot eller mos. 
 
2. Bræk makronerne i mindre stykker og læg dem i en skål,
eller fordel dem i portionsglas.
Dryp vinen over. 
 
3. Pisk æg, sukker og maizenamel sammen i en gryde. 
Undgå aluminium, der misfarver mad med æg og mælk. 
 
4. Flæk den halve vaniljestang, skrab kornene ud og pisk dem
i æggemassen. 
Pisk mælken i og læg vaniljebælgen i gryden. 
Eller tilsæt vaniljesukkeret. 
 
5. Bring cremen i kog, under piskning, og lad den koge godt
igennem et par min, under stadig piskning, til den tykner. 
 
6. Tag gryden fra varmen og lad cremen afkøle. 
Rør i den af og til, så den ikke trækker skind. Fjern vaniljebælgen.
 
7. Fordel frugten over makronerne og dæk med den kolde
creme. 
 
8. Pisk fløden og pynt med flødeskummet. 
 
Tips: Frugt til trifli kan varieres. Fx kan der
bruges æblemos, friske ferskner, abrikoser eller ananas dampet i sukkerlage,
jordbær eller hindbær, eller skiver af appelsiner. 
Den kolde creme kan tilsættes lidt flødeskum, det gør den
lettere. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Trifli
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------