Logo

Tykke og tynde pandekager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Tykke og tynde pandekager


Både de store danske pandekager og de små tykke amerikanske pandekager er lækre til en brunch fx søndag morgen.

 

Danske pandekager

Arbejdstid: ca. 35 min. Hviletid: ca. 30 min. Bagetid: ca. 20 min. Fryse-egnede. 4 personer.

ca. 15 stk

 

# Ingredienser til tynde pandekager:

4 æg

250 g hvedemel

1 spsk sukker

½ liter mælk

smør til bagning

Tilbehør: sukker og syltetøj

*

 

Sådan laver du til tynde pandekager:

Pisk æggene sammen med mel, sukker og lidt mælk, til dejen er uden klumper.

Tilsæt resten af mælken lidt ad gangen under piskning.

Stil dejen i køleskab mindst 30 min.

Tilsæt evt. lidt mere mælk, hvis dejen er for tyk.

Beregn ½ dl dej til hver pandekage.

Bag pandekagerne på en slip let pande (25 cm) i lidt gyldent smør et par min. på hver side, til de er gyldne.

Server pandekagerne med sukker og syltetøj.

 

Amerikanske pandekager

Arbejdstid: 30 min.

Bagetid: ca. 15 min. Fryse-egnede. 4 personer. ca. 8 stk

 

# Ingredienser til amerikanske pandekager:

100 g hvedemel

2 tsk sukker

2 tsk bagepulver

et lille drys salt

25 g smør (smeltet)

1½ dl mælk

1 æg

smør til bagning

Tilbehør: ahornsirup eller flydende honning

*

 

Sådan laver du amerikanske pandekager:

Bland mel med sukker, bagepulver og salt.

Rør mælk, smeltet smør og æg sammen i en skål og rør melblandingen i med et piskeris lidt efter lidt.

Kom en klat smør på panden og varm det op, til det syder.

Sæt 2 spsk dej af til hver pandekage på panden der er plads til 2-3 små pandekager på en almindelig pande.

Steg pandekagerne et par min. på hver side til de er gyldne og faste.

Server dem lune med ahornsirup eller flydende honning.

 

TIPS: Bemærk: Dejen skal bages straks efter, den er blandet sammen, ellers hæver dejen ikke.

Pandekager med fyld: Drys hver pandekage med lidt friske bær, før den vendes. Der skal bruges i alt ca. 100 g blandede bær (fx solbær og ribs).

 

Her finder du flere opskrifter på dejlige pandekager. Gå på opdagelse og find inspiration i vores mange opskrifter, tips og idéer.   

 


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 392 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Pandekager med chokolade og friske bærLækre sprøde pandekager med en frisk smag af citron og kardemomme, stablet med fløjlsblød...
• Pandekager med syltede blommer og nødderSæsonens frugter kan få mere smag fra både sukker og krydderier, og hårde frugter kan...
• Pandekager med æblerPandekager er en dejlig dessert - især efter en suppe. Her er de serveret med æbler og en...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Fortæl dine venner om os