 
 
   
Her får du nogle yderst lækre makron og marcipankugler flydende
på vaniljecreme med en lille knasende karamelpynt. En fræk dessert.
4 Personer: 
 
# Ingredienser
1 liter fløde 
1 flækket vaniljestang 
10 æg 
1 g salt 
300 g sukker 
100 g knuste makroner 
100 g revet marcipan
 
Karamel:
150 g sukker 
2 spsk vand
 
* Tilberedning
Varm fløde og vaniljestang forsigtigt op.
 
Pisk æggehviderne med salt og 50 g sukker. 
Bland massen med makroner og marcipan. 
Form massen til kugler med en ske, og 
pocher dem i den varme fløde, ca. 2 min på begge sider. 
Tag kuglerne op, og læg dem på et viskestykke.
 
Pisk æggeblommerne og resten af sukkeret i en skål.
Hæld den varme fløde i æggemassen under konstant omrøring. 
Varm æggemassen op i en gryde, stadig under omrøring, 
til cremen begynder at tykne. 
Hæld cremen i en skål og nedkøl.
 
Lav en tynd karamel af sukker og vand, der koges igennem, 
til farven er flot lysebrun.
 
Når cremen er afkølet, fordeles den i 4 dybe tallerkener. 
Læg forsigtigt æggehvidekuglerne ovenpå og 
pynt med karamel lige før servering.
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.