 
 
Nem opskrift på bagte auberginer. Mildt krydret kødsauce mellem
tynde aubergineskiver. Det minder om lasagne, men auberginen gør retten lidt
grønnere...
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ca ½ time 
 
# Ingredienser
500 g hakket oksekød 
1 stort løg 
2-3 fed hvidløg 
6 dl vand efter behov 
2 dl mælk 
evt. en smule frisk hakket chili 
2 auberginer 
2 spsk olie 
2-3 æg 
salt, peber fra
kværn 
1 spsk maizenamel 
2½ dl bouillon 
4 spsk reven ost 
 
* Tilberedning
1. Svits
løget og kom derefter kødet i og svits det sammen. 
Efter det er blevet brunet, tilsættes friskhakket hvidløg og svits endnu det
hele sammen. 
Tilsæt derefter vand og mælk og lad det hele småkoge i 20-25 min.
2. Skær auberginerne
i skiver, der steges gyldne i olie på en pande. 
Læg skiverne lagvis med kødsaucen i et smurt, ovnfast fad. 
 
3. Pisk æg, salt,
peber, maizenamel og bouillon sammen og hæld blandingen i fadet. 
Drys med osten. 
 
4. Sæt retten i
ovnen ved 200 °C i 20 min. 
Retten serveres i
fadet. 
Tilbehør er en grøn
salat og groft brød. 
 
Se alle opskrifter med salat HER 
Se alle
opskrifter med brød og boller HER