Logo

Gougère med oksekød - Let og godt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gougère med oksekød - Let og godt 

 
Her får du forretter og tilbehør i flere spændende udgaver. Fx Oksekød med karry, Oksekødboller med figen, Bladsellerisauce eller Minipitaer
Forberedelse: 20 min. Tilberedning: 30 min. 4 personer.

 
# Ingredienser
Fyld:
1 fed hvidløg
2 dl mayonnaise
3 skiver stegt oksekød
basilikumblade
havsalt og stødt peber

 
Gougèredej:
2½ dl vand
1 nip salt
100 g smør
150 g hvedemel
4 æg

 
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 180 °C
Kom vand, salt, og smør (skåret i små stykker) i en gryde.
Bring det i kog. Kom melet i gryden i en enkelt bevægelse.
Rør kraftigt, indtil dejen slipper siderne af gryden.
Tag den af varmen.
Tilsæt 1 helt æg, og arbejd det godt ind i dejen.
Tilsæt de resterende æg et efter et.

 
Dæk en bageplade med bagepapir.
Læg små klumper dej på bagepapiret med en sprøjtepose.
Bag dem i 30 min.

 
Pil og pres hvidløget. Rør det i mayonnaisen. Køl den af.

 
Skær oksekødet i tynde skiver.
Skyl basilikummen, og hak den fint.

 
Tag gougèrerne ud af ovnen, og lad dem køle af.
Fyld dem med 1 tsk mayonnaise og 1 stykke stegt oksekød.
Drys med basilikum og havsalt, og giv dem lidt med peberkværnen.

 
Oksekød med karry
Fyld firkantede dejstykker med hakket oksekød brunet sammen
med 1 løg, 2 dl fløde, 1 nellike, korianderfrø, 1 tsk spidskommenfrø,
4 tsk stødt karry, 2 revne gulerødder og hvidløg.
Smag til med salt og peber, og steg dem.

 
Oksekødboller med figen
Bland brød der har ligget i blød i mælk, med 250 g hakket oksekød
2 figner, 1 hakket løg, persille, 1 æg og 2 tsk fire krydderier.
Smag til med salt og peber. Lav kødboller og grill dem.

 
Bladsellerisauce
Bland 1 bladselleristilk skåret i tern med 1 lille bæger græsk yoghurt,
persille og knust hvidløg.
Smag til med salt.

 
Minipitaer
Bland 100 g semulje, 100 g mel, 1 nip salt med 1½ tsk gær udrørt i lunt vand.
Ælt dejen og lad den hæve.
Lav 6 små kugler, tryk dem flade som pitaer, og steg dem på en slip-let pande.
Bruges i stedet for gougèrerne.


INFO: En gougère, i det franske køkken, er et bagt choux-bagværk lavet af choux-dej (vandbakkelse).

 
Se alle de bedste opskrifter med  Drinks  Snacks/sødt  Forretter  Tilbehør  Desserter

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 654 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her