
 
Lækre, saftige
grillbøffer, helst kød af filet, mørbrad eller højreb. Bøfferne skal mindst
være 2 cm tykke. Grillen skal være meget varm, og risten skal pensles først, så
kødet ikke hænger fast. Risten skal være 6-8 cm fra gløderne eller 10 cm fra
grill-elementet. 
Bøfferne krydres
efter smag og pensles med mere olie, når de er brune. De skal stege 2-3 min. på
hver side, hvis de skal være rosa. Drys så bøfferne med salt. 
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ca 10 min. Ikke fryseegnet 
 
# Ingredienser
4 bøffer fx entrecôte
1½ dl cremefraiche 
1 knsp cayennepeber 
1;2 tsk
Worcestershiresauce 
2 syrlige æbler 
4 mellemstore
tomater 
3 spsk olie 
salt, peber fra
kværn 
1;2 tsk paprika 
 
* Fremgangsmåde:
1. Rør cremefraichen
lind og smag til med cayennepeber og Worcestershiresauce. 
Skræl æblerne og riv
dem på råkostjernet direkte ned i cremefraichen. 
Bland det, dæk skålen til med alufolie og sæt den i køleskabet. 
 
2. Pisk olien med
peber og paprika. Smør bøfferne. 
 
3. Læg dem på den
varme grillrist. 
Lad være med at stikke hul i kødet med en gaffel, så saften løber ud; vend dem
med en grilltang. Lad dem stege 2-3 min på hver side. 
Skær et kryds i tomaterne, der pensles med grillolie og lægges på grillen sammen
med kødet. 
 
4. Drys de færdige
bøffer med salt og lad dem ligge et par minutter, inden de serveres med
tilbehøret.