 
 
Den bedste opskrift på en oksekødsgryde med kartoffelmos. En
af de mest populære retter med blandt andet miniløg og champignon og rester fra
en oksesteg
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ca. 20 min. 
 
# Ingredienser
4 æg 
1 liter vand 
1 tsk eddike 
200 g frosne
mini-løg 
200 g frosne
champignons 
20 g smør 
300 g stegt kød 
3 dl bouillon af
terning 
grønsagsrester Fra
stegen
Worcestershire sauce
salt, peber fra
kværn 
paprika 
1-2 tsk maizenamel 
 
* Tilberedning
1. Pocher æggene:
bring vandet i kog, tilsæt eddike og skru ned, så det lige akkurat bobler. 
 
2. Slå æggene ud i
en kop, et ad gangen. 
Lad et æg forsigtigt
glide ned i det kogende vand og saml hurtigt hviden omkring det med to
træskeer. 
Når hviden er helt
stiv (efter 3-4 min.), tages ægget op med en hulske. 
Lad dem dryppe af på
køkkenrulle. 
 
3. Hvis du ikke har
tid til at pochere æggene, kan du koge dem »smilende« (kogetid 4-5 min.). 
 
4. Brun de frosne
grønsager i smør i en stor gryde (de skal ikke optøs først). 
 
5. Skær kødet i små
terninger, der brunes med i gryden, også med grønsagsrester. 
Tilsæt bouillon. 
Bring retten i kog
og lad den simre ved svag varme i 10 min. 
Smag den til med
krydderier (kun et par dråber Worcestershiresauce). 
 
6. Hvis du ønsker
det, kan retten jævnes med maizenamel, der udrøres i koldt vand. 
 
7. Til denne
resteret serveres gerne kartoffelmos, ris eller slet og ret brød.