 
 
 
 
En fest-ret til
store selskaber, som fx bryllup eller andre højtidsdage. Retten kan nemlig
forberedes i god tid. Nemt at forberede og så lige til at varme, når det er
spisetid. 
Tid: 50 min, heraf 40
min i ovnen + 7 timer til marinering. Retten er fryseegnet. Holdbarhed 3 mdr.
4 pers.
 
# Ingredienser
500 g oksefilet 
 
MARINADE 1: 
2 spsk soya 
½ spsk HP-sauce 
½ tsk salt 
2 spsk olie 
½ spsk flydende
honning 
 
MARINADE 2: 
½ dl hvidvinseddike 
½ dl vand 
2 dl olie 
1 tsk salt 
½ tsk fint stødt sort
peber
1 presset fed hvidløg
½ dl finthakket
persille
2 spsk kapers
 
* Fremgangsmåde
1. Afpuds kødet. 
Bland ingredienserne
til marinade 1. 
Læg fileten i
dobbelte plastposer og hæld marinaden på. 
Mariner 3 timer.
Vend nu og da. 
 
2. Læg fileten i en
lille bradepande.
Stik et
kødtermometer i så spidsen sidder midt i kødet. 
 
3. Steg ved 175 °C
til termometeret viser 65 °C, ca 40 min. 
Vend fileten en gang undervejs. 
 
4. Pak stegen ind i
folie og lad den køle af. 
 
5. Bland
ingredienserne til marinade 2. 
 
6. Skær den kolde
filet i ½ cm tykke skiver. 
Læg dem i en skål og
hæld marinaden på. 
Lad kødet marinere
koldt i 4 timer. 
Øs marinaden over
kødet et par gange undervejs. 
 
7. Tag kødet op og
server det med bagte kartofler, hvidløgssmør og en blandet salat - 
som fx grøn salat,
fintstrimlet bladselleri og solsikkespirer.
 
Tips: Oksefileten kan steges og marineres i flere
tempi. 
Frys kød og marinade
2 ned, og lad det optø langsomt i køleskabet før det skal bruges. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------