
 
En rigtig herlig kogeret, som passer sig selv, og som giver meget mad - både til dagens middag og til nedfrysning til kommende måltider. Lækker suppe at lave netop nu!
Tid: 3 timer, heraf
2-2½ times kogning. Suppen er fryseegnet uden persille. Holdbarhed ca 6 mdr. 
4-6
pers. 
 
# Ingredienser
1 kg oksekød med
ben, fx bov, marvpibe eller højreb 
3-4 liter vand 
2-2½ spsk salt pr.
liter vand 
15 korn hvid peber 
1 kg kartofler 
1 stykke rodselleri (300
g) 
2-4 pastinakker 
5-6 gulerødder 
3 porrer 
¼-½ hvidkålshoved 
2 bdt. persille 
 
* Fremgangsmåde
1. Læg kødet i
kogende, letsaltet vand. Tilsæt de hvide peberkorn. 
Bring det i kog og skum evt. 
 
2. Skræl alle
rodfrugterne. Gør porre og hvidkål i stand. 
 
3. Lad kødet koge 1½-2
timer. 
 
4. Læg kartoflerne i
sammen med rodselleri i tern samt pastinakker og 
gulerødder flækkede og delt
midt over. 
 
5. Lad rodfrugterne
koge med 20-30 minutter, så de bliver møre men ikke udkogte. 
 
6. Skær i
mellemtiden porren i skiver og hvidkålen i strimler. 
 
7. Tilsæt porre og
hvidkål når der mangler ca 15 minutter af kogetiden. 
 
8. Tag kødet op og
skær det i skiver eller tern. 
Læg kødet tilbage i
suppen og drys masser af hakket persille over. 
Server suppen med et
groft og godt brød. 
 
Tips: Du kan evt. lade en høne koge med og da
tilsætte ca ½ liter ekstra vand. 
Det bliver en meget
fin og fyldig suppe. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Suppe
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------