 
 
   
Savoykål minder
noget om sommerhvidkål, men hovederne er løsere, og bladene er både mere
krusede og grønne. Savoykål dyrkes her i landet, men importeres også fra
Italien. 
Tid: 1½ time. Retten
er fryseegnet. Holdbarhed 3 mdr. 4 pers. 
 
# Ingredienser
500 g oksehøjreb
uden ben 
1-2 spsk margarine 
2-3 dl oksebouillon (vand + terning) 
1 tsk stødt
koriander 
2 gulerødder 
2 løg 
1 lille hoved savoy-
eller kinakål 
1 tsk oregano 
¼ tsk cayennepeber
1 dl cremefraiche
salt
 
* Fremgangsmåde
1. Skær kødet i
tern. 
 
2. Brun kødet i
fedtstoffet i en stegegryde. 
 
3. Tilsæt bouillon
og koriander. 
Lad det koge under låg i 45 min. 
 
4. Skræl gulerødder
og løg. 
Skær gulerødderne i strimler og løgene i både. 
Skær kålen groft ud.
5. Læg først gulerødder
og løg i gryden. 
Tilsæt derefter
savoy- eller kinakål, oregano, cayennepeber og cremefraiche. 
Lad gryden simre 10 min.
 
6. Smag gryden til
med salt og server med løse ris og groft brød. 
 
Tips: Vil du gøre retten lidt mere mager, kan du
udelade cremefraichen og i stedet tilsætte 1 spsk Maizena 
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------