 
 
   
Denne ret er hurtig at tilberede, men en lang marinering gør
kødet ekstra mørt og giver det smag. 
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 1¼ time.
Tilberedning: 10 min. 
 
# Ingredienser
225 g magert oksekød (inderlår) 
1 spsk lys sojasauce 
1 tsk sesamolie 
2 tsk risvin eller tørsherry 
1 tsk sukker 
2 tsk hoisinsauce 
1 fed hvidløg, presset 
½ tsk Maizena 
strimlet, grøn peberfrugt, til pynt 
ris eller nudler, tilbehør 
 
SAUCE 
2 spsk mørk sojasauce 
1 tsk sukker 
½ tsk Maizena 
3 spsk østerssauce 
8 spsk vand 
2 spsk vegetabilsk olie 
3 fed hvidløg, pressede 
1 cm frisk ingefær, revet 
8 babymajs, flækkede 
½ grøn peberfrugt, udkernet og tyndt strimlet 
25 g bambusskud fra dåse, afdryppede og skyllede 
 
* Tilberedning
1. Skær kødet i tern på 2½ cm med en skarp kniv og læg dem i
et lavt fad. 
 
2. Rør sojasauce. sesamolie. vin, sukker, hoisinsauce,
hvidløg og Maizena sammen og hæld det over kødet. 
Vend kødet godt i marinaden. 
Tildækkes og marineres i mindst 1 time, helst natten over i
køleskabet, så det får en fyldigere smag. 
 
3. Imens tilberedes saucen. 
Rør sojasauce. sukker, Maizena, østerssauce og vand sammen. 
 
4. Varm olien i en forvarmet wok. 
Tilsæt kødet med marinaden og lynsteg i 2-3 min, til det er
lukket og brunet. 
 
5. Tilsæt hvidløg, ingefær, babymajs, peberfrugt og
bambusskud. 
Rør østerssauce-blandingen i og bring den i kog. 
Dæmp varmen og lad det simre 2-3 min. 
 
6. Hæld retten op på et varmt fad, pynt med grøn peberfrugt
og server den med ris eller nudler. 
 
Næringsindhold: 
Kalorier 195. Sukker 1 g. Proteiner 12 g. Fedt 15 g.
Kulhydrater 3 g. Mættede fedtsyrer 4 g. 
 
 
 
 

Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Oksekød   Svinekød   Kalvekød Lammekød
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.