 
 
   
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: ca 25 min. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet. 
4 personer. 
   
# Ingredienser
til Millionbøf med ris
400 g hakket oksekød 
bacon i tynde skiver 
1 spsk olie 
2 løg 
langkornede ris (2½ dl) 
vand 
tomater (evt. flåede på dåse) 
2 tsk (edelsüss) paprika 
1 tsk timian 
2 tsk salt 
peber 
Endvidere:  (frosne) grønne ærter 
*
Sådan laves Millionbøf med ris
1. Skær baconen i smalle strimler. 
Pil løgene og skær dem i grove tern. 
Varm olien i en gryde og svits baconstrimlerne et par min.
Tag dem op. 
Brun løgene i baconfedtet. 
 
2. Tilsæt risene, vend godt og lad dem snurre med et par min.
 
3. Kom kødet i gryden og vend det, til det gryner og har
skiftet farve. 
 
4. Tilsæt vandet. 
Skold og flå tomaterne, hvis der bruges friske. 
Del dem et par gange og kom dem i gryden, dåsetomater med
væden fra dåsen.
Krydr med paprika, timian, salt og peber. 
 
5. Læg låg på og lad retten snurre ved svag varme under låg
i ca 20 min.
 
6. Kom ærterne i og lad dem varme igennem. Smag endeligt til
med salt og peber og server. 
 
Tips: Majskorn kan erstatte ærterne. 
Tilsæt eventuelt også 1-2 spsk konc. tomatpuré.
Suppler med vand eller rødvin, hvis retten virker for tør. 
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Millionbøf
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------