Prøv den bedst opskrift på saftig oksebøf med ovnbagte kartoffelflager,
svampe og sauce med perleløg, ærter og estragon. Perfekt gæstemad når det skal
være godt.
Til 4 personer
# Ingredienser
Kartoffelflager (24 stk.):
100 g gratineringsost
300 g groftrevne kartofler
2 spsk smeltet smør
friskkværnet peber
Oksebøffer:
25 g smør
4 skiver oksemørbrad (à ca. 150 g)
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
Sauce:
20 friske, pillede perleløg (ca. 100 g)
1 dl oksebouillon
1½ dl piskefløde
1½ dl cremefraiche 38%
250 g fine, frosne ærter
½ tsk frisk, hakket estragon
¼ tsk groft salt
friskkværnet peber
Svampe:
25 g smør
300 g små, hele østershatte eller store østershatte i
strimler
1 tsk balsamicoeddike
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
* Tilberedning
Bagetid: Ca. 8 min. ved 250 °C.
Kartoffelflager: Bland ost og kartofler i en skål.
Sæt kartoffelblandingen i små toppe (à ca. 1½ spsk) på 2
plader med bagepapir.
Tryk toppene flade (ca. 7 cm i diameter).
Dryp flagerne med smør og drys dem med lidt peber.
Bag dem øverst i ovnen til de er gyldne.
Løft kartoffelflagerne fri af bagepapiret lige efter
bagningen.
Oksebøffer: Lad smørret blive gyldent i en pande.
Steg bøfferne ved kraftig varme ca. 3 min på hver side.
Tag bøfferne af panden og drys med salt og peber.
Lad dem hvile tildækket i ca. 10 min.
Sauce: Kom løgene i panden og svits dem i stegeskyen i ca. 2
min.
Tilsæt bouillon og kog panden af.
Hæld løg og bouillon i en gryde.
Tilsæt fløde og cremefraiche og bring blandingen i kog under
omrøring.
Tilsæt ærter, estragon, salt og peber.
Kog saucen under omrøring i ca. 1 min og smag den til.
Svampe: Smelt smørret i panden ved kraftig varme, men uden
at det bruner.
Svits svampene i ca. 2 min.
Tilsæt eddike, salt og peber og smag til.
Kokketips:
Kartoffelflagerne kan bages i forvejen.
Ved serveringen: Varm dem på en bageplade øverst i ovnen,
ca. 2 min ved 250 °C.
Cremefraiche og syrnet fløde 9% er gode i varme sauce.
De giver en fyldig smag og konsistens.
Når cremefraiche 18% eller syrnet finde 9% tilsættes sauce,
skal saucen røres op
med lidt hvedemel for at forhindre, at saucen skiller.
Anvendes cremefraiche 38% eller lige dele cremefraiche 18%
og 38% skal
der ikke tilsættes hvedemel.
Se alle de bedste opskrifter med Oksebøf
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.