 
 
   
Oksehøjreb er et rigtig godt stykke oksekød! Servér med vintergrønsager og steak sauce. En dejlig gæsteret, når man skal være mange. Se opskriften lige her.
Til 12 personer
 
# Ingredienser
2¾ kg oksehøjreb uden ben 
2 tsk groft salt 
friskkværnet peber 
4 dl vand 
 
Sauce: 
stegesky fra oksehøjrebet 
1 liter Steak Sauce 
 
Vintergrønsager: 
100 g grofthakkede hasselnøddekerner 
1½ liter vand 
1½ tsk groft salt 
1 knoldselleri i stave (ca. 600 g) 
600 g rosenkål i halve 
50 g smør 
½ tsk groft salt 
1 dl frisk, hakket persille 
 
Tilbehør: 
Bagt kartoffelmos med hvidløg, se opskrift
Drikkevarer: rødvin – fx Côtes du Rhône
 
* Tilberedning
Rids højrebets fedtkant og læg stegen på ovnens rist i
bradepanden. 
Støt evt. stegen med sammenkrøllet alufolie, så den ligger
lige. 
Drys med salt og peber og brun stegen nederst i ovnen 15
min. ved 250 °C. 
Skru ned og hæld vand i bradepanden. 
Steg oksehøjrebet færdigt ca. 1 time ved 175 °C - dryp kødet
med stegesky 2-3 gange. 
Tag stegen ud og mål med et stegetermometer kødets
centrumstemperatur. 
Den skal være ca. 55 °C. 
Lad stegen hvile tildækket (ikke fedtkanten) i ca. ½ time. 
 
Sauce: 
Skum fedtet af stegeskyen og kog den ind ved kraftig varme
til der er ca. 1 dl. 
Tilsæt steaksauce og varm saucen igennem under omrøring. 
Kom evt. sky fra kødet i og smag til. 
 
Vintergrønsager: 
Kom imens nødderne i en stor gryde og rist dem ved jævn
varme og 
under omrøring i ca. 5 min. Tag dem op. 
Bring vand tilsat salt i kog i gryden. 
Tilsæt selleri og rosenkål og kog dem ved kraftig varme og
uden låg i ca. 3 min. 
Lad grønsagerne dryppe af i en sigte. 
Smelt smørret i en stegegryde ved kraftig varme, men uden at
det bruner. 
Tilsæt selleri, rosenkål og salt. 
Svits grønsagerne i ca. 3 min. og vend nødder og persille i.
Smag til. 
 
Genvej: Rosenkål og selleri kan koges ca. 4 timer før, de
skal svitses. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Oksehøjreb
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.