Oksehøjreb er et rigtig godt stykke oksekød! Servér med vintergrønsager og steak sauce. En dejlig gæsteret, når man skal være mange. Se opskriften lige her.
Til 12 personer
# Ingredienser
2¾ kg oksehøjreb uden ben
2 tsk groft salt
friskkværnet peber
4 dl vand
Sauce:
stegesky fra oksehøjrebet
1 liter Steak Sauce
Vintergrønsager:
100 g grofthakkede hasselnøddekerner
1½ liter vand
1½ tsk groft salt
1 knoldselleri i stave (ca. 600 g)
600 g rosenkål i halve
50 g smør
½ tsk groft salt
1 dl frisk, hakket persille
Tilbehør:
Bagt kartoffelmos med hvidløg, se opskrift
Drikkevarer: rødvin – fx Côtes du Rhône
* Tilberedning
Rids højrebets fedtkant og læg stegen på ovnens rist i
bradepanden.
Støt evt. stegen med sammenkrøllet alufolie, så den ligger
lige.
Drys med salt og peber og brun stegen nederst i ovnen 15
min. ved 250 °C.
Skru ned og hæld vand i bradepanden.
Steg oksehøjrebet færdigt ca. 1 time ved 175 °C - dryp kødet
med stegesky 2-3 gange.
Tag stegen ud og mål med et stegetermometer kødets
centrumstemperatur.
Den skal være ca. 55 °C.
Lad stegen hvile tildækket (ikke fedtkanten) i ca. ½ time.
Sauce:
Skum fedtet af stegeskyen og kog den ind ved kraftig varme
til der er ca. 1 dl.
Tilsæt steaksauce og varm saucen igennem under omrøring.
Kom evt. sky fra kødet i og smag til.
Vintergrønsager:
Kom imens nødderne i en stor gryde og rist dem ved jævn
varme og
under omrøring i ca. 5 min. Tag dem op.
Bring vand tilsat salt i kog i gryden.
Tilsæt selleri og rosenkål og kog dem ved kraftig varme og
uden låg i ca. 3 min.
Lad grønsagerne dryppe af i en sigte.
Smelt smørret i en stegegryde ved kraftig varme, men uden at
det bruner.
Tilsæt selleri, rosenkål og salt.
Svits grønsagerne i ca. 3 min. og vend nødder og persille i.
Smag til.
Genvej: Rosenkål og selleri kan koges ca. 4 timer før, de
skal svitses.
Se alle de bedste opskrifter med Oksehøjreb
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.