Logo

Oksehaleragoût

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Oksehaleragoût

 
Oksehaleragoût og oksehalesuppe hører til de klassiske retter. De er fine i smagen, mættende - og billige. Så hvad mere kan man ønske sig på de kolde dage ...
Til 6 personer. Tilberedningstid: ca 3½ time. Fryseegnet

 
# Ingredienser
1-2 oksehaler
35 g smør
salt og peber

1 tsk paprika (edelsüss)
2 løg

2 gulerødder
1 skive selleri
1 porre

1 ds (70 g) tomatpuré
1 bdt persille

1 laurbærblad
1 kvist timian
250 g champignon
cognac eller madeira (kan udelades)

 
* Fremgangsmåde
1. Skyl oksehalerne, fjern overflødigt fedt og skær dem over i leddene (se tegningen nederst).
Slagteren gør det gerne for dig.

 
2. Pil løgene, skrab gulerødderne og skyl porren.
Skær det hele i småstykker.

 
3. Brun kødstykkerne i 20 g smør i en gryde.
Drys med peber og paprika. Tilsæt de rensede grønsager.

 
4. Hæld vand ved, til kød og grønsager er dækket, og rør tomatpureen i.
Læg en krydderbuket af porretop, persille, laurbærblad og timian i gryden.
Oksehaler giver en kraftig smag til gryderetter.

 
5. Lad retten snurre over ganske svag varme, under låg, til kødet er så mørt, at det næsten falder fra benene (ca. 1½ time).

 
6. Fjern krydderbuketten, tag kødet op med en hulske og læg det i et dybt, varmt fad.
Skum overflødigt fedt af.
Mos grønsagerne gennem en sigte eller brug en blender.
Hæld grønsagerne tilbage i gryden og lad dem jævne saucen.

 
9. Rens de friske champignon.
Skær dem evt. en gang over og svits dem et par minutter i 10 g smør på en pande.
Kom dem i saucen, der smages til med krydderier og evt. lidt cognac eller madeira.
Hæld den færdige sauce over kødet.

 
10. Ragoûten serveres med en luftig kartoffelmos eller løse ris med ærter.


Oksehaleragoût


1. Skyl okse- eller kalvehalerne.
Dup dem tørre. Skær alt det overflødige fedt fra.



Oksehaleragoût 

2. Det er ikke svært at dele halen med en skarp kniv, der stikkes ned mellem leddene.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 7.604 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her