Forret Suppe. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca 4 timer. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 6 personer.
# Ingredienser
til Oksehalesuppe
1½ kg oksehaler
2 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
¼ selleri
50 g (ukrydret) svinefedt
ca 2 l vand
1 spsk konc. tomatpuré
1 tsk (sød) paprika
salt og peber
Krydderurter: persille, timian og laurbærblad
Endvidere: ½-1 dl (tør) madeira eller sherry
*
Sådan laves Oksehalesuppe
1. Deloksehalerne i leddene, hvis det ikke er gjort.
Fjern en del af fedtstykkerne på de største led, hvis de er
meget fede.
2. Pil løgene og hak dem groft.
Pil hvidløgsfeddene og del dem et par gange.
Skræl gulerødder og selleri og skær begge dele i terninger.
3. Smelt fedtet i en tykbundet gryde.
Brun oksehalerne på alle sider og tag dem op.
4. Svits de hakkede løg gyldne i fedtet.
Tilsæt hvidløg og lad dem svitse med et øjeblik, før
gulerods-og selleriterninger kommes i.
Svits dem et øjeblik og læg så oksehalerne tilbage i gryden.
Krydr med salt, peber og paprika.
5. Hæld vand ved, så det står få cm over kødet.
Tilsæt så koncentreret tomatpuré og krydderurter.
Lad halerne koge op, skum suppen, dæmp varmen.
Lad retten koge under låg ved svag varme i ca 4 timer.
Halerne skal være så møre, at kødet falder fra benene.
Tag krydderurterne op.
6. Smag til med salt, madeira eller sherry og lad suppen
koge yderligere 8-10 min.
7. Tag oksehalerne op. Pil kødet fra benene og læg det
tilbage i gryden.
Varm suppen til kogepunktet og server den dampende hed.
Tips: Spis hvidt brød til, fx Landbrød.
Suppen kan jævnes let med en smørbolle, dvs. 1 spsk mel og 1
spsk smør gnedet sammen og pisket ud i den kogende suppe.
Lad være med at »forbedre« retten ved at bruge bouillon.
Oksehalerne giver så meget kraft fra sig, at det er
overflødigt.
Kan fryses. Holdbarhed: 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Okse
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------