Her får du bourguignon
i 5 spændende udgaver. Med oksekød, med kanin, med karljohan svampe, med
marineret oksekød og selvfølgelig som shepherds pie.
Forberedelse: 30
min. Tilberedning: 3 timer. 6 personer.
# Ingredienser
1 kg skært oksekød
1 fed hvidløg
2 løg
3 gulerødder
3 spsk olie
2 spsk hvedemel
½ liter rødvin
1 bouquet garni
200 g røget bacon i
tern
250 g champignon
salt og peber
* Tilberedning
Skær oksekødet i
tern.
Pil hvidløg og løg.
Hak løget, og pres hvidløget.
Skræl gulerødderne,
og skær dem i skiver.
Opvarm olien i en
stegegryde.
Svits oksekødet et
par min på den ene side.
Vend stykkerne, og
svits dem på den anden side.
Kødet må gerne være
godt brunet.
Tilsæt løg, hvidløg
og gulerod.
Krydr med lidt salt,
rør, og lad det sautere 5 min.
Tilsæt mel, rør for
at fordele det godt, og hæld rødvin ved.
Dæk til sidst kødet
med vand, og tilsæt bouquet garn i.
Bring gryden i kog,
dæk til, og lad det simre 2½-3 timer
for middel varme.
Rens og trim
champignon imens. Skær dem i halve.
Rist baconen på en
pande, uden ekstra fedtstof, lige før servering.
Når baconen er
gylden, så tilsæt champignonerne.
Giv det 5 min, og
tag så panden fra varmen.
Kom baconen og
champignon i gryden, bland, og server straks.
Kanin bourguignon
Udskift oksekødet
med 4 udbenede kaninrygge.
Bourguignon med
karljohansvampe
Få en festligere
udgave ved at udskifte champignon med
samme mængde friske
karljohansvampe.
Marineret oksekød
bourguignon
Lad det udskårne kød
trække 12 timer med rødvin, løg, hvidløg
og gulerødder.
Fortsæt som anvist i
resten af opskriften.
Shepherds pie
Er der rester af bourguignon,
så fordel det i et ovnfast fad,
dæk med et godt lag
kartoffelmos, og
bag det i forvarmet
ovn 15 min ved 180 °C
Se alle de bedste
opskrifter med Oksekød Kanin Svampe Salat Brød Favoritter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------