En favorit i Malaysia og Sydøstasien både blandt de lokale
og turister. En nem gryderet med oksekød, der smager forrygende.
Forberedelsestid: 1
time + 30 min hviletid. Tilberedningstid: 2 timer. Antal kuverter 4
# Ingredienser
350 g okseklump i et
stykke
6 tørrede røde chili
135 g kokosmel
1 mellemstort løg,
grofthakket
3 fed hvidløg
2 stilke citrongræs
(kun den hvide del), skåret i skiver
3 cm galangarod,
skåret i skiver
2 cm frisk ingefær,
skåret i skiver
1 spsk stødt
koriander
2 tsk stødt
spidskommen
1 tsk stødt eller
friskrevet gurkemeje
1 tsk rejepasta
1 tsk limeskal,
revet
3 spsk olie
250 ml kokosmælk
1 spsk ketjap manis
1 spsk
tamarindekoncentrat
¼ tsk salt
2 forårsløg, meget
finthakkede, til pynt
* Tilberedning
1. Læg bøffen på en
middelstor pande og dæk den med vand.
Varm op til
kogepunktet, læg låg på og lad den simre ved svag
varme i 1½ time.
Læg chilifrugterne i
en skål og overhæld dem med kogende vand.
Lad dem ligge i blød
i 15 min.
Imens spredes
kokosmelet ud på en bradepande og ristes i ovnen,
ved 150 °C i 10 min
eller indtil det er gyldent.
Ryst bradepanden med
jævne mellemrum.
Kokossen tages op
fra bradepanden, når den kommer ud af ovnen,
da den ellers kan
brænde på.
2. Hæld vandet fra
chilierne og læg dem i en blender eller foodprocessor
sammen med løg,
hvidløg, citrongræs, galangarod, ingefær, koriander,
spidskommen,
gurkemeje, rejepasta og limeskal.
Blend indtil
blandingen er finthakket og lind.
Skrab siderne ned med
en dejskraber en gang imellem,
så det hele bliver
blendet ordentligt.
Der kan evt.
tilsættes op til 2 spsk af olien, for at lette blendningen.
Læg blandingen over
i en skål og sæt den til side.
3. Tag kødet op af
vandet og stil det til afkøling i 20 min.
Skær det ud i små
rektangler.
Hvis det kniber med
tiden, kan man tage et par gummihandsker på og
skære kødet ud, mens
det stadig er varmt.
Bland kødet med
krydderiblandingen og lad det stå i 10 min.
4. Opvarm resten af
olien i en wok eller tykbundet stegepande og
steg kødblandingen
ved høj varme, indtil den er brunet.
Tilsæt kokosmælk,
ketjap manis, tamarinde og salt.
Steg videre under
omrøring i 8 min eller indtil blandingen er næsten tør.
Tilsæt det ristede
kokosmel og vend det godt i.
Pynt med forårsløg
og server retten med dampede ris og en grønsagssalat.
Se alle de bedste
opskrifter fra Malaysia Indien Asien
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------