Sojasauce og sesamfrø er klassiske ingredienser i kinesisk
madlavning. Anvend en mørk sojasauce og få ekstra smag og fylde.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 5 min.
Tilberedning: 10 min.
# Ingredienser
25 g sesamfrø
450 g oksefilet
2 spsk vegetabilsk olie
1 grøn peberfrugt, udkernet og tyndt strimlet
4 fed hvidløg, pressede
2 spsk tør sherry
4 spsk sojasauce
6 forårsløg, skivede
nudler, tilbehør
* Tilberedning
1. Varm en stor wok eller tykbundet pande, til den er meget
varm.
2. Kom sesamfrø i wokken og rist dem under omrøring, til de
begynder at blive brune.
Tag dem op og sæt dem til side.
3. Med en skarp kniv skæres kødet i tynde skiver.
4. Varm olien i wokken.
Tilsæt kødet og lynsteg i 2-3 min, eller til det er lukket
på alle sider.
5. Tilsæt peberfrugt og hvidløg og svits under omrøring i
yderligere 2 min.
6. Tilsæt sherry og sojasauce sammen med forårsløg.
Lad det boble ca. 1 minut under omrøring, men lad det ikke
brænde på.
7. Fordel retten i varme skåle og drys de ristede sesamfrø
over.
Serveres varm med kogte nudler.
Næringsindhold:
Kalorier 324. Sukker 2 g. Proteiner 25 g. Fedt 22 g.
Kulhydrater 3 g. Mættede fedtsyrer 6 g.
Kokkens tip
Man kan drysse sesamfrø ud over en bageplade og riste dem
under en forvarmet grill, til de er brune og aromatiske.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Oksekød Svinekød Kalvekød Lammekød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.