Logo

Pirogger med kødfyld – Ost og bøf empanadas

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 


Dette fyld er løst baseret på en meget traditionel mexicansk (top-hemmelig!) opskrift. Det er lækkert som det er, og her kan du vælge en almindelig ovn eller en airfryer – det bliver godt.

Hvis du vil give det endnu mere pift, anbefaler vi at tilføje et skvæt rødvinseddike, finthakket kapers og grønne oliven og et godt skvæt gul sennep.

15 portioner. Forberedelsestid: 20 min. Samlet tid: 2 timer. Kalorier pr portion: 323.

 
# Ingredienser
DEJ
3 kop (360 g.) hvedemel, plus mere til overfladen
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
½ kop koldt usaltet smør, skåret i tern
1 stort æg

 
FYLDNING
1 spsk olie
1 gult løg, hakket
2 fed hvidløg, finthakket
450 g hakket oksekød
1 spsk tomatpuré
1 tsk tørret oregano
1 tsk stødt spidskommen
½ tsk paprika
salt og friskkværnet sort peber
½ kop hakkede syltede jalapeños
½ kop hakkede tomater
hvedemel, til overflade
1¼ kop revet cheddar ost
1¼ kop revet mascarpone ost
1 stort æg
hakket frisk koriander og cremefraiche, til servering

 
* Tilberedning
DEJ
1. Pisk mel, bagepulver og salt i en stor skål.
Ælt smør i de tørre ingredienser med hænderne eller en kageudstikker,
indtil der dannes ærtestore stykker.
Tilsæt æg og ¾ kop vand og bland med en ske, indtil en dej dannes.

 
2. Vend dejen ud på en let meldrysset overflade.
Ælt indtil glat, cirka 5 min.

 
3. Pak ind i plastfolie og stil på køl i mindst 1 time eller op til natten over.

 
FYLDNING
1. Forvarm varmluftovnen til 200 °C.
Beklæd 2 store bageplader med bagepapir.
Varm olie op i en stor stegepande ved middel varme.
Tilsæt løg og kog under omrøring, indtil det er blødt, cirka 7 min.
Tilsæt hvidløg og kog under omrøring, ca. 1 min mere.
Tilsæt oksekød og kog, vend kødet med en ske, indtil det
ikke længere er lyserødt, cirka 5 min. Dræn fedt.

 
2. Sæt gryden tilbage på medium varme og rør tomatpuré i oksekød.
Tilsæt oregano, spidskommen og paprika; smag til med salt og peber.
Tilsæt jalapeños og tomater og kog under omrøring af og til, indtil
de er opvarmet, ca. 3 min. Lad afkøle lidt.

 
3. Vend dejen ud på en let meldrysset overflade og del den i to.
Rul den ene halvdel til ½ cm tyk.
Brug en 10 cm rund kageudstikker til at skære skiver ud.
Gentag med den resterende dej.
Rul rester ud igen, for at skære flere runder ud.

 
4. Fugt den ydre kant af en rund dej let med vand.
Læg ca. 2 spsk fyld i midten. Top med cheddar og mascarpone.
Fold dejen på midten over fyldet.
Brug en gaffel, krymp kanterne sammen. Gentag med resterende fyld og dej.

 
5. Pisk ægget med et stænk vand i en lille skål.
Læg empanadas på forberedte bageplader og pensl med æg.

 
I almindelig varmluft ovn
Bag empanadas, indtil de er gyldenbrune og fyldet er gennemvarmet, ca. 25 min.
Top med koriander og server med cremefraiche ved siden af.

 
I airfryer
Spray din airfryer-kurv med olie-spray.
Læg så empanadas i et enkelt lag med 1 cm mellemrum
– sandsynligvis 6 afhængigt af størrelsen på din airfryer.
Bag ved 160 °C i 8 min. Gentag med de resterende empanadas
  

 
Med en gyldenbrun skorpe og et varmt, smagfuldt fyld er oksekøds-empanadas den bedste undskyldning for at spise med fingrene.

 
Server dem som den perfekte festforretter eller håndholdt aftenmiddag.

 
Du kan fryse allerede bagte empanadas, eller du kan fryse de fyldte, ubagte empanadas.
Uanset hvad, så frys empanadas på en bageplade beklædt med bagepapir, indtil de er faste,
før de overføres til en lufttæt pose eller beholder. Dette sikrer, at de ikke bliver klemt og vil komme ud af din fryser lige så smukt formede, som da du satte dem i.
For at bage de frosne, ubehandlede empanadas skal du lade dem stå ved stuetemperatur i 5 min, før de bages, indtil de er gyldne og varmes igennem (tilføje et par ekstra min til bagetiden).
For at genopvarme frosne bagte empanadas skal de tø helt op og derefter komme ind i ovnen ved 200 °C for at blive sprøde.

 
Har du lavet denne opskrift? Fortæl os, hvordan du kunne lide det i kommentarerne nedenfor.

 
Se alle de bedste opskrifter med Airfryer
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 169 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her