 
 
   
En saftig steg som
hører til blandt de gode retter. Opskriften har gået i arv gennem mange
generationer. Det smager saftsuseme godt.
Tid: 3 timer, heraf
2 timers kogetid. Retten er fryseegnet. Holdbarhed 6 mdr. 10-12 pers. 
 
# Ingredienser
1 ½ kg mørt oksekød
uden ben fx roastbeef eller inderlår 
1 flaske porter 
1 dl ufortyndet
solbærsaft 
1 dl kinesisk soya 
1 tsk timian 
10 enebær 
½ tsk sorte
peberkorn 
1 terning oksebouillon 
2 fed hvidløg 
1 løg
 
SAUCE: 
8 dl sky 
5 spsk hvedemel 
2 dl fløde 
 
* Fremgangsmåde
1. Brug en gryde,
som er stor nok til at rumme både kød og termometer. 
Kødet skal dog ikke
i fra starten. 
Hæld porter,
solbærsaft og soya i. 
Tilsæt krydderier og
bouillonterning. 
 
2. Pil
hvidløgsfeddene og flæk dem. 
Pil løget og skær
det i store tern. 
Kom løg og hvidløg i
gryden. Bring det hele i kog. 
 
3. Læg kødet i den
kogende blanding. Lad det hele simre under låg. 
 
4. Efter 45-60 min
vender du stegen. 
Stik samtidig et
stegetermometer i så spidsen sidder i kødets tykkeste del. 
Hele røret skal være
inde i kødet. 
 
5. Lad kødet stege
videre til midtertemperaturen er 75 °C. 
Det tager 1-1½ time.
Lad stegen ligge i
skyen 20 min inden den skæres i skiver. 
 
6. Lav saucen: Si
skyen og mål 8 dl op i en gryde. 
Pisk melet ud i
fløden. Pisk jævningen i den kogende sky. 
Lad saucen koge 3-5
min. 
 
7. Skær kødet i
skiver. 
Server med kogte
kartofler, grønsager og sauce. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------