 
 
   
Grydestegen bliver
mør af den fugtige varme, som dannes under stegningen (braiseringen). 
I denne herligt
rosmarinduftende gryde deler kødet plads med selleri, tomater og bønner. 
Tid: 2 timer, heraf
1½ times braisering. Retten er fryseegnet uden persille. Holdbarhed 5 mdr. 
4 pers. 
# Ingredienser
2 løg 
2-3 fed hvidløg 
4 stilke bladselleri
1 tsk salt 
¼ tsk sort peber 
2 spsk olie 
1 kg oksemarvpibe med
ben 
2 ds. (ti 400 g)
hele tomater 
2 tsk rosmarin 
2 ds. (à 400 g)
hvide bønner 
1 dl finthakket persille 
 
* Fremgangsmåde
1. Pil og hak løg og
hvidløg. 
Skær sellerien i strimler. 
Læg grønsagerne i en
stor gryde. 
 
2. Bland salt og
sort peber og gnid det ind i kødet.
 
3. Opvarm olien på
en pande. 
Brun kødet på alle sider. 
Læg det ovenpå grønsagerne i gryden.
Tilsæt tomater med
væde samt rosmarin. 
4. Læg låg på og braiser
stegen 1½ time. 
 
5. Lad bønnerne
dryppe godt af. 
Tag kødet op og skær
det i skiver eller tern. 
Læg bønner og kød i
gryden og lad det hele blive godt varmt. 
Drys persillen over.
 
6. Server retten med
brydebrød. 
 
Tips: I stedet for bønnerne kan du bruge skrællede
kartofler. 
Skær dem i både. Læg dem i når der mangler 20 min af stegetiden. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------