 
 
   
Som navnet angiver, stammer denne kraftige rødvinssauce fra
Bordeaux. I den originale opskrift er saucen tilsat marv, men det kan dog
udelades. Her er saucen vist med grillstegt bøf 
Forberedelsestid 10 min. Tilberedning 20 min. Portionen
giver ca. 2½ dl sauce / 4 personer
 
# Ingredienser
300 g okseskank med marv (om ønsket) 
4 skalotteløg, meget finthakkede 
6 hele peberkorn 
1 kvist frisk timian
1 laurbærblad 
4 dl rødvin 
4 dl kalvefond (se opskrift) 
salt og peber
15 g smør, koldt og i tern 
 
* Tilberedning
1. Hvis der bruges okseskank, gives de et kort opkog i en
stor gryde vand i ca. 5 min. 
Marven tages ud og skæres i tynde skiver. 
 
2. Kom de hakkede skalotteløg i en sauterpande sammen med 
hele peberkorn, timian og laurbærblad. 
Rør rødvinen i blandingen og bring den i kog. 
Kog vinen kraftigt ind ved høj varme. 
Panden skal være kogt næsten tør. 
 
3. Tilsæt kalvefond. Bring saucen i kog under stadig
omrøring. 
Skrab bunden af pladen grundigt af; der sidder alle
smagsstofferne. 
Lad saucen simre i 10 min, til den er kogt ind til 2½ dl. 
Saucen skummes med jævne mellemrum. 
Smag den til med salt og peber. 
Saucen hældes igennem en finmasket si, inden smørret piskes
i, en tern ad gangen. 
Marven røres i saucen umiddelbart inden serveringen. 
Marven lunes først ganske kort på en varm pande. 
Saucen serveres varm. 
 
Se alle de bedste opskrifter på Sauce
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.