
  En rigtig herreret! Skipperlabskovs
er skøn på kølige efterårsdage og ekstra lækker med hjemmebagt rugbrød til. Varm
gryderet, der mætter 
Til 6 personer.
Tilberedningstid: ca 2 timer. Ikke fryseegnet. 
# Ingredienser
750 g skært oksekød 
3 skiver bacon 
3 store løg 
5 dl bouillon (evt.
af terning) 
2 laurbærblade 
1 kg kartofler 
salt og peber 
10 g smør 
1 bdt persille eller
purløg
* Fremgangsmåde
1. Klip bacon i
småstykker med en saks og svits det i en stor gryde. 
2. Skær kødet i
terninger. 
Pil løgene og hak dem
groft. 
Vend kødet i
baconfedtet, men det må ikke brune. 
Svits løgene til de
er klare. 
3. Hæld bouillon ved
og bring det i kog. Skum retten. 
Tilsæt laurbærblade;
drys med peber. 
Læg låg på og lad
retten snurre ved svag varme 1 time. 
4. Skræl kartoflerne
og skær dem i store terninger. 
Kom dem i gryden. 
Spæd eventuelt med
mere væde, så de lige er dækket. 
Lad kartoflerne koge
ud. 
5. Rør i gryden.
Retten skal være jævn. 
Smag til med salt. 
6. Hæld labskovsen
op i et dybt fad, læg en smørklat i midten. 
Drys med hakket
persille eller purløg og giv rugbrød, rødbeder og sennep til. 
 
INFO: Labskovs eller skipperlabskovs er en egnsret fra
Nordtyskland. Det er en betegnelse for kogt eller stegt kød, skåret i
terninger, brunet med løg, overhældt med suppe og kogt med ituskårne kartofler
og krydderier.
Se flere opskrifter HER