
 
Stærk husmandskost fra Sydstaterne: Oksekød, bønner og ildsprudende chilier med cremefraiche - Du får succes med denne opskrift. Til 4 personer. Tilberedning: 1 time 50 min.
 
# Ingredienser
800 g oksekød (fra køllen)
1 stort salatløg
2 røde chilier
6 spsk olie
salt, peber og 1 tsk stærk paprika
2 pressede hvidløgsfed
2 tsk stødt spidskommen
2 spsk koncentreret tomatpuré 
2 spsk friskhakkede oreganoblade (eller 1 tsk tørret)
1 dåse tomater (425 g drænet vægt)
4 dl kødbouillon
1 dåse kidneybønner uden lage (425 g drænet vægt)
200 g cremefraiche 18 %
evt mere paprika og oregano. 
 
* Tilberedning
1. Oksekød skæres i ca 1 cm store terninger. 
Salatløg skæres i terninger, chilier skæres op, udkernes og
hakkes fint. 
Kødet deles i 2 portioner. 
Hver portion svitses kraftigt i 2 spsk meget varm olie,
krydres kraftigt med salt, peber og 1 tsk stærk paprika og tages op. 
 
2 spsk olie kommes i gryden og chili, løg og 2 pressede
hvidløgsfed svitses let heri. 
 
2. Stødt spidskommen, tomatpuré og friskhakkede oreganoblade
svitses med et øjeblik. 
Kød, dåsetomater og kødbouillon tilsættes. 
Retten koges tildækket ved middel varme i 1½ time. 
 
3. Kidneybønner uden lage hældes i retten, som koges
op et øjeblik. 
Smag kraftigt til med salt og peber. 
Serveres med 200 g cremefraiche 18 % og evt paprika og
oregano. 
 
Energi pr. portion: 581 kcal (2432 kJ) 49 g protein. 36 g
fedt. 15 g kulhydrater
 
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab, 
Mad til 1 person eller Mad på 30 min. 
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.