Logo

Brisselsalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Brisselsalat 

 
Forret Frokost. Arbejdstid: 30 minutter. Udvandes: 10-15 minutter. Skal trække: ca. 1 time. Middelsvær at lave. Mellem pris. (4 personer)

 
# Ingredienser til Brisselsalat:
500 g friske brisler, helst af »nødden«
1 løg
1 lille gulerod
1 tsk salt

 
Dressing:
3 spsk (oliven)olie
1 spsk citronsaft eller lys vineddike
salt og hvid peber

 
Endvidere:
200 g champignon
30 g smør
40 g mandelflager
1 salathoved

 
* Sådan laves Brisselsalat:
1. Vand brislerne ud. Se Brisler.

 
2. Kom brislerne i kogende vand tilsat de istandgjorte, delte urter og salt og kog dem i 10 minutter.

 
3. Tag brislerne op og afkøl dem under let pres, fx mellem to tallerkener.

 
Dressing:
4. Bland olie, citronsaft eller vineddike, salt og peber.
Befri champignonerne for rodskiven.
Skyl dem hurtigt under rindende, koldt vand og tryk dem straks tørre i et viskestykke.

 
5. Skær champignonerne i tynde skiver og læg dem i en skål.
Hæld straks dressingen over og lad dem trække ca. 1 time.

 
6. Befri de afkølede brisler for hinder og uregelmæssigheder og skær dem i skiver.
Smelt halvdelen af smørret gyldent på panden og steg brisselstykkerne et par minutter på hver side.
Tag brislerne af panden og krydr med salt og hvid peber.

 
7. Kom resten af smørret på panden og rist mandelflagerne kort og hedt.

 
8. Skyl de pæneste salatblade og slyng dem tørre.

 
9. Anret salatbladene i et halvdybt fad.
Anbring champignonsalaten på midten og læg brisselstykkerne i en krans uden om.
Drys med mandelflager.

 
Tips: Salaten kan også portionsanrettes.

 
Se flere opskrifter med Brisler

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.630 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her