Logo

Kalve karbonader, Italienske

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kalve karbonader, Italienske 

 
Det italienske køkken har masser af lækkert at byde på, her karbonader af hakket kalvekød med skønne smørstegte agurkestave - è delizioso

 
En karbonade er vendt en enkelt gang i mel. En krebinet er dobbeltpaneret i mel, æg og rasp.
Til 4 personer. Tilberedningstid: 25 min. Hviletid, fars: 30 min. Stegetid: 6-8 min. Fryseegnet rå

 
# Ingredienser:
500 g hakket kalvekød
2 æg
1 løg
1 fed hvidløg
1-2 tsk oregano
2 spsk hakket persille
salt, peber
hvedemel
75 g smør el. margarine


Endvidere:
1 agurk
50 g smør
salt, peber
1 bdt persille

 
* Tilberedning:
1. Rør det hakkede kød sammen med æggene.
Tilsæt finthakket løg og knust hvidløg og krydr med oregano, hakket persille, salt og peber.
Form farsen til 6-8 karbonader og lad dem hvile koldt 30 min.

 
2. Smelt fedtstoffet gyldent.
Vend karbonaderne i mel og steg dem i fedtstoffet 3-4 min på hver side.

 
3. Vask agurken, tør den og skær den i stave.
Lad agurkestavene snurre i smørret nogle min.
Krydr med salt og peber.

 
4. Anret karbonaderne på et varmt fad sammen med agurkerne.
Drys agurkerne med persille.

 
INFO: Forskellen på karbonader og krebinetter!
Jyderne er typisk opvokset med karbonader, mens øboerne har smæsket sig i krebinetter.
Overordnet set stammer karbonader fra Italien, mens krebinetter stammer fra Frankrig.

 
Italienerne formede oprindeligt karbonaderne som store, runde, flade bøffer af ren hakket svinekød, vendt en enkelt gang i mel og efterfølgende blev stegt over kul – deraf navnet karbonader: Det italienske ord for kul er nemlig carbonata.

 
Krebinetter, derimod, har rødder i Frankrig, hvor de oprindeligt blev lavet i ovale former. Her benyttedes dog enten hakket kød, fjerkræ eller indmad, hvorefter bøfferne blev paneret i mel, æg og rasp eller indhyllet i et fedtnet. Det franske ord for et fedtnet er crépine, hvilket ligeledes er det franske navn for krebinetter.

 

Se alle de bedste opskrifter med Hakket kød

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.852 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?
Effektiv reklame - klik her