Logo

Kalvegryde med kirsebær og spätzle - De bedste

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kalvegryde med kirsebær og spätzle - De bedste 

 
Her får du kalvegryde i 5 spændende udgaver. Med friske kirsebær, syltede kirsebær, med oliven, med blåbær og selvfølgelig hjemmelavet spätzle.
Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 1½ time. 4 personer.

 
# Ingredienser
1 løg
2 skalotteløg
10 stilke kørvel
1 kg skært kalvekød
15 g smør
2 spsk vegetabilsk olie
1 spsk mel
2 dl tør hvidvin
1 laurbærblad
2 tsk tomatpasta
2 tsk enebær
150 g syltede surkirsebær
2 spsk finthakkede pistacienødder
250 g spätzle pasta
salt og peber

 
* Tilberedning
Pil løg og skalotteløg, skær begge i tynde skiver.
Adskil kørvelblade og -stængler.
Sammenbind stænglerne, og læg til side.

 
Skær kødet i mindre stykker.
Smelt smørret med olien i en gryde.
Tilsæt løg og skalotteløg, og vits dem 3 min.
Tilsæt kødstykkerne, og brun dem smukt på alle sider.
Krydr med salt og peber, drys med mel, og rør rundt.
Tilsæt hvidvin, laurbærblad, kørvelstilke, tomatpasta
udrørt i 1 dl vand, samt enebær.

 
Bring gryden i kog.
Læg låg på, og lad det simre for lav varme 1½ time.
Vend kødstykkerne af og til, og tilsæt en smule vand,
hvis gryden er ved at tørre ud.

 
Tilsæt afdryppede surkirsebær og hakkede pistacier
efter ca. 1 times kogetid.
Tilbered spätzlen efter anvisningerne på emballagen.
Servér kalvegryden med spätzle til

 
Kalvegryde med friske kirsebær
Udskift kirsebær fra dåse/glas med afstilkede, friske kirsebær.
Udsten efter behag, fx med olivenudstener.

 
Kalvegryde med oliven
Udskift kirsebærrene med samme mængde udstenede,
grønne oliven. Udelad pistacienødderne.

 
Kalvegryde med blåbær
Udskift kirsebærrene med samme mængde blåbær.
Hvis du ikke har friske, fås de frosne i supermarkeder.

 
Hjemmelavet spätzle
Bland 500 g hvedemel med 5 piskede æg.
Kom opvarmet vand i dejen, til denne ikke hænger i en træspatel.
Krydr med salt og peber.
Skær dejen i småstrimler med et rivejern eller med en skarp kniv.
Pochér strimlerne i saltet, kogende vand.
Tag hver spätzle op, når de flyder ovenpå, og dryp af.

 
Se alle de bedste opskrifter med  Kalvekød  Frugt  Grønt  Salat  Tilbehør  Spaghetti

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.365 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her