Logo

Kalvekoteletter med bagte rødløg - prøv Kogebog.dk i dag 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kalvekoteletter med bagte rødløg - prøv Kogebog.dk i dag 💘 

 
Kalvekotelet er en af de populære udskæringer blandt danskerne. Her er den bedste opskrift med gode og nemme råd, hvis du gerne vil have en perfekt middag
(6 pers.)

 
# Ingredienser
Urteblanding:
50 g daggammelt franskbrød uden skorpe
25 g blødt smør
1½ dl små persillekviste
1 lille fed hvidløg
1 rødløg i kvarte (ca. 50 g)
½ spsk Dijonsennep
¼ tsk groft salt
friskkværnet peber

 
Bagte rødløg:
6 rødløg i kvarte (ca. 300 g)
25 g smeltet smør
½ tsk sukker

 
Kalvekoteletter:
6 kalvekoteletter uden ben (à ca. 150 g)
25 g smør
½ tsk groft salt

 
Sauce:
2½ dl kalvebouillon
2½ dl Karoline's Sauce Naturel (se alternativ nedenfor)
4 tsk Dijonsennep
2 tsk saucejævner
¼ tsk groft salt
friskkværnet peber
evt. kulør

 
Tilbehør: Kartofler med persilledrys.

 
* Tilberedning
Bagetid: Sæt fadet med løg i en kold ovn.
Indstil på 250 °C og bag i ca. 30 min.

 
Urteblanding:
Kom franskbrød og de øvrige ingredienser i en foodprocessor.
Hak det ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. eller til løg og persille er finthakket.
Sæt blandingen tildækket i køleskabet.

 

Kalvekoteletter med bagte rødløg - prøv Kogebog.dk i dag 💘 


Bagte rødløg:
Læg løgene i et lag i et lille, ovnfast fad (ca. 13x24 cm).
Skær evt. store løg i 1/8.
Dryp smeltet smør over løgene og drys med sukker.
Stil fadet på en bageplade og bag løgene nederst i ovnen.

 
Kalvekoteletter:
Lad smørret blive gyldent i en pande.
Brun koteletterne ad 2 gange, ca. ½ min på hver side og ved kraftig varme.
Gem stegeskyen.
Drys koteletterne med salt og dæk dem med urteblandingen.
Læg koteletterne i et ovnfast fad (ca. 17x29 cm).
Flyt bagepladen med løg op øverst i ovnen efter ca. 20 min.
Stil fadet med koteletterne ind ved siden af løgene og bag færdig i ca. 10 min eller
til overfladen på koteletterne er let gylden

 
Sauce:
Kom kalvebouillon i panden med stegesky.
Bring bouillonen i kog og tilsæt Sauce Naturel og Dijonsennep.
Bring atter saucen i kog og kog den ca. 2 min under omrøring.
Tilsæt saucejævner, stadig under omrøring, og kog saucen i ca. 2 min.
Smag til med salt og peber og tilsæt evt. kulør.

 
Alternativ til Karoline's Sauce Naturel:
#
2½ spsk hvedemel
¼ liter letmælk
¼ liter grønsagsbouillon
25 g smør
*
Rør mel og 2½ spsk af mælken sammen i en lille, tykbundet gryde.
Rør resten af mælken i sammen med bouillonen.
Tilsæt smør og bring saucen i kog under omrøring.
Kog saucen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5 min.
Smag mælkesaucen til.

 
Se alle de bedste opskrifter med Kalvekoteletter

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.794 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her