Logo

Kalvekoteletter med parmesan

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kalvekoteletter med parmesan 

 
Saftige kalvekoteletter serveret med pasta og peberfrugt, løg, bladselleri samt mozzarella ost. Det er et lækkert måltid, du både kan servere til hverdag og fest.
Giver 4 portioner

 
# Ingredienser
4 kalvekoteletter, skåret i 1 cm tykkelse (ca 120 g pr stk)
4 spsk olie
1 lille rød peberfrugt, fint hakket
1 mellemstort løg, fint hakket
1 bladselleri, fint hakket
1 fed hvidløg, fint hakket
1 dåse (435 g ) hele flåede tomater, med saft, fint hakkede
25 cl hønsebouillon
1 spsk tomatpasta
1 spsk hakket persille
1 tsk sukker
¾ tsk tørrede basilikumblade, knust
½ tsk salt
1 knivspids malet sort peber
1 æg
35 g hvedemel
ca. 180 g fint rasp
2 spsk smør
180 g revet mozzarella ost
Frisk basilikum til pynt
Varm kogt pasta efter eget valg

 
* Fremgangsmåde
1. Læg hver kalvekotelet mellem sider af bagepapir på et træspækbræt.
Bank kalvekødet med en kødhammer til de bliver 6 mm tykke.
Klap dem tørre med køkkenrulle; sæt dem til side.

 
2. For at lave tomatsaucen, varmes 1 spsk olie i en mellemstor g yde over mellem varme.
Svits peberfrugt, løg, selleri og hvidløg under omrøring, i den varme olie i 5 min.
Rør tomater med saft, suppe, tomatpasta, persille, sukker, tørret basilikum, salt og sort peber i.
Læg låg på og lad det simre i 20 min over lav varme.
Tag låget af og lad det koge videre over mellem varme i yderligere 20 min eller indtil saucen bliver tykkere, rør jævnt; sæt det til side.

 
3. Pisk ægget i en lav skål; fordel mel og rasp på separate tallerkener.
Vend kalvekoteletterne så hver side bliver jævnt dækket, først i mel, så i æg, og til sidst i rasp.
Pres raspen fast i kalvekødet.

 
4. Varm smør og 2 spsk olie i en stor stegepande over mellem-høj varme.
Læg kalvekødet på.
Steg dem 3 min på hver side eller indtil de er brunede.

 
5. Forvarm ovnen til 180 °C.
Flyt kalvekødet med en hulske over på et usmurt ildfast fad 33 x 23 cm.
Strø mozzarella osten jævnt over kalvekødet.
Hæld den gemte tomatsauce jævnt over osten med en ske.
Strø parmesan ost over tomatsaucen.

 
6. Dryp den resterende 1 spsk olie øverst.
Bages, udækket, i 25 min eller indtil kalvekødet er mørt og osten er gylden.
Pynt hvis det ønskes. Serveres med pasta.


Kalvekoteletter med parmesan 
Trin 1: Bank kødet til 6 mm tykkelse.


Kalvekoteletter med parmesan 

Trin 3: Vend kalvekødet i mel, æg og i rasp.


Kalvekoteletter med parmesan 

Trin 5: Strø ost over tomatsaucen.

 

Se alle de bedste opskrifter med Pasta

 

Se alle de bedste italienske opskrifter Her

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 6.237 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her