Logo

Landterrine - prøv Kogebog.dk først 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Landterrine - prøv Kogebog.dk først 💘 

 
Pateen her har en grov og dejlig konsistens. Terrine er egentlig den rektangulære (porcelæns)form, som pateen bages i. Terriner med kød er ofte lavet med skinkekød og noget svinefedt eller bacon, for at den ikke skal blive tør.
Forberedelsestid 30 min + 2 nætter i køleskab. Tilberedning 50 min. Let. Til 6-8 pers.

 
# Ingredienser
20 g smør
2 fed hvidløg, hakkede
2 skalotteløg, hakkede
3 kviste frisk timian
1 lille laurbærblad
200 g svinefedt, hakket
150 g lever af kalv, lam eller okse, finthakket
400 g skinkekød, hakket
½ dl cognac
½ dl hvidvin
½ tsk salt
¼ tsk muskatnød
50 g rasp
1 spsk mælk
1 æg, sammenpisket
20 skiver bacon, til foring af formen

 
* Tilberedning
1. Smelt smørret i en sauterpande ved lav varme.
Sauter hvidløg, skalotteløg, timian og laurbærblad sammen med fedt, lever og skinkekød 3-5 min. Tilsæt cognac, hvidvin, salt, muskat og friskkværnet peber.
Blandingen skal varme igennem med krydderierne, ikke stege.
Lad kødet køle af og stil det i køleskabet natten over.

 
2. Stil ovnen på 180 °C.
Klip et stykke tyndt træ eller pap til, så det passer til formen som et låg.
Pak det ind i alufolie.
Udblød rasp i mælk.

 
3. Fjern timian og laurbærblad fra kødblandingen.
Blend kødet i korte ryk i blender eller foodprocessor til en grov fars.
Skrab farsen ned i en røreskål.
Rør eller ælt kødet med rasp og æg.

 
4. Beklæd en terrine- eller franskbrødsform med baconskiver.
Lad enderne hænge ud over kanten. Fyld farsen i formen.
Fold baconskiverne fast hen over farsen og læg et stykke bagepapir øverst.
Stil formen i et vandbad i en bradepande i ovnen 30-40 min.
Stik en kniv ned midt i terrinen for at tjekke, om den er gennembagt.
Hvis der hænger fars ved, bages den 5-10 min mere.

 
5. Tag terrinen ud af ovnen og lad den afkøle 20 min.
Læg det foliebeklædte stykke pap på terrinen og stil noget tungt ovenpå låget; en krukke el.lign.
Lad terrinen stå under pres mindst 30 min ved stuetemperatur.
Den kan serveres i formen eller vendt ud på et fad eller et bræt.

 
Se alle de bedste opskrifter med Terrine

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.462 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?


Effektiv reklame - klik her