Logo

Wienerkrebinetter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Wienerkrebinetter

 

Til klassisk wienerschnitzel serveres citron, ansjoser og kapers. Det er også tilbehøret til denne panerede og sprøde krebinet med råstegte kartofler og forårsløg.

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 30 min. Stege-/kogetid. ca. 35 min.

 

# Ingredienser til Wienerkrebinetter:

300 g hakket kalvekød eller kalve- og svinekød

2 spsk hvedemel

salt og friskkværnet peber

1 æg

1 dl rasp

1 spsk smør

1 spsk olie

 

Råstegte kartofler:

500 g kartofler

3 spsk olie

1 bundt forårsløg

 

Tilbehør:

2 citronskiver

4-6 ansjoser eller benfri sild

2 tsk kapers

evt lidt revet peberrod

*

 

Sådan laver du Wienerkrebinetter:

Skræl kartoflerne. og skær dem i små terninger.

Steg dem ved middel varme i olie på en slip-let pande.

Rør jævnligt i kartoflerne.

Steg dem sprøde på alle sider i ca. 20 min.

Krydr med salt og peber.

 

Form kødet til 2 krebinetter.

Vend dem i mel krydret med salt og peber. og derefter først i sammenpisket æg og til sidst rasp.

 

Varm en pande godt op med smør og olie. til det er gyldent.

Brun krebinetterne på begge sider. og krydr med salt og peber.

Skru ned for varmen. og steg i ca. 4 min. mere på hver side. til kødet er gennemstegt.

 

Rens forårsløgene. og kog dem i få min. i letsaltet vand.

Lad dem dryppe af.

Server de sprøde krebinetter med citronskive, ansjoser. kapers, sprøde kartofler og forårsløg.

 

Wienerkrebinetter

 

INFO: dekorationen/anretningen af 1 citronskive med 1-2 ansjoser eller benfri sild, 1 tsk kapers og lidt revet peberrod, kaldes "en dreng" i restaurationsbranchen.

Læs også om "En pige" der serveres til en paprikaschnitzel.

https://www.kogebog.dk/521/en-pige---en-krydret-citronskive


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 704 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Pasta med kødboller og broccoliniBroccolini kaldes også for aspargesbroccoli og smager mildt og sødt og lidt af både...
• Krebinetter med skinke og ost og franske ærterGod hverdagsmad klares nemt på panden. Her har krebinetterne fået et lille pift med skinke...
• Pasta med kødboller og broccoliniBroccolini kaldes også for aspargesbroccoli og smager mildt og sødt og lidt af både...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Fortæl dine venner om os