Logo

Engelsk skinke

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Engelsk skinke

Engelsk skinke koges i en rødvinslage og derfor tager kødet en flot rød farve. Server fx skinken med rodfrugtmos, grønærter og Cumberland sauce til

Til 6-8 personer. Tilberedningstid: 2 timer. Trækketid: 1 døgn

 
# Ingredienser
1½ kg letsaltet, evt. letrøget skinke uden ben
1 flaske rødvin

1 løg
4 hele nelliker
1 laurbærblad
1 kvist timian


Panering:
3 spsk dijon sennep
1 spsk farin

1 æggeblomme
2 spsk hakket persille
1 dl reven rugbrød
25 g smør

 
* Tilberedning
1. Læg skinken i en stor gryde.
Hæld rødvinen over og så meget vand, at det dækker.

Bring det i kog og skum suppen.

 
2. Pil løget, stik nellikerne i sammen med laurbærbladet.
Læg det i gryden sammen med timiankvisten.

 
3. Læg låg på gryden og skru ned, så det kun simrer.
Lad skinken koge ca 1 time.
Brug evt. et stegemometer (det skal stå på 74 °C).


4. Tag skinken op og træk (skær) skindet af den.
Lad suppen afkøle.
Læg skinken tilbage i gryden og stil den køligt natten over.

 
5. ca ½ time før skinken skal serveres, tændes for ovnen, enten grill eller højeste blus.

 
6. Rør sennep, farin, æggeblomme og hakket persille sammen.
Smør det over fedtsiden på den aftørrede skinke.

Drys rugbrødet over.
Smelt smørret og dryp det over.

 
7. Stil skinken nederst eller midt i ovnen alt efter tykkelse og lad den få en gylden overflade.

 
8. Skinken serveres varm eller lun med en mos med porrer og gulerødder samt grønærter og en Cumberland sauce, der er lavet på rødvinslagen.

 
Cumberland sauce

 
# Ingredienser
1 stor appelsin
2 dl ribsgelé
2 dl rødvinslage (fra skinken)
1 glas portvin
lidt sennep
1 knsp st. ingefær
cayennepeber

 
* Tilberedning
Vask 1 stor appelsin og riv skallen i lange, tynde strimler.
Det gøres nemmest med en specialkniv, men har du ikke det, bruger du en meget skarp kniv.
Al den hvide hinde skal fjernes.
Kom orangestrimlerne i en lille kasserolle med ribsgelé, rødvinslage, portvin samt saften af appelsinen.
Bring det i kog og lad det koge i 10 min.

Smag saucen til med lidt sennep, st. ingefær samt cayennepeber.
Der skal ikke salt i; lagen er salt nok.
Saucen serveres kold.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 7.602 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her