 
 
   
En spændende gratin,
som nemt kan varieres efter smag og behag. Her har vi valgt broccoli og skinke.
Gratinen er bedst rygende varm, direkte fra ovnen. 
Tid: ca 35 min,
heraf ca 10 min til gratinering. 4 pers. 
 
# Ingredienser
2 gulerødder 
250 g frossen
broccoli 
½ grønsagsbouillonterning
150 g røget skinke 
1 spsk vineddike 
3 spsk olie 
150 g fåreost 
 
* Fremgangsmåde
1. Skræl
gulerødderne og skær dem i skiver. 
Læg dem sammen med
broccolien i en gryde. 
Hæld vand på så det
lige dækker. 
 
2. Tilsæt den halve
bouillonterning og lad grønsagerne koge til de er næsten møre. 
Læg dem i et
letsmurt ovnfast fad. 
 
3. Skær skinken i
små tern og bland dem i. 
 
4. Bland vineddike
og olie. 
Hæld blandingen over de varme grønsager og skinken. 
 
5. Smuldr fåreosten
over og gratiner i en 225 °C varm ovn 10 min eller til osten har fået farve.
 
6. Server gerne
gratinen med skivede tomater og et godt brød. 
 
Tips: Broccolien kan erstattes med
blomkålsbuketter. 
I stedet for skinke
kan du bruge saltet flæsk. 
 
Se de bedste opskrifter med Fåreost
Se alle de bedste opskrifter med Ost
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------