Logo

Flæskegryde med ærter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Flæskegryde med ærter

 
Flæsk er billig mad - og hele middagen laves i en gryde. Flæsk og hamburgerryg er godt til solide gryderetter - især sammen med vinterens grønsager.
Til 6-8 personer. Tilberedningstid: ca 2 timer. Ikke særlig fryseegnet.

 
# Ingredienser
1 kg letsaltet flæsk (svinebryst)
1 krydderbuket (se Krydderurter)
2 løg
6 gulerødder
6-8 kartofler
4 porrer

250 g frosne ærter
salt og peber

1 bdt persille

 
* Fremgangsmåde
1. Skyl flæsket af under rindende, koldt vand.
Læg det i en stor gryde med 1 liter vand.
Bring det i kog og skum suppen.

 
2. Læg krydderbuketten i gryden, læg låg på og lad det småkoge i ca 1 time.

 
3. Imens pilles løgene, gulerødderne skrabes og kartoflerne skrælles.
Porrerne skylles grundigt.
Alt skæres i mindre stykker.
Læg det i gryden efter en times forløb og lad det koge med ca et kvarter, til alt er mørt.

 
4. Tag flæsket op af gryden og hæld ærterne i.
Lad dem koge i 3-4 min.
Smag så retten til. Pas på med saltet!

 
5. Skær flæsket i skiver, der lægges øverst i gryden eller serveringsfadet.

 
6. Hak persillen og drys den over.
Server groft brød og sennep til.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 5.783 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her