Logo

Flæskesteg med bagte æbler, sauce og kartofler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Flæskesteg med bagte æbler, sauce og kartofler

 

Uhm, sprød svær, lækkert kød og dejlig sauce. Steg gerne en større steg, så der er til biksemad og sandwich i næste uge.


4-6 personer. Arbejdstid: 40 min. Stegetid: 1 time og 15 min.

 
# Ingredienser til Flæskesteg med bagte æbler, sauce og kartofler:
1 kg svinekam med ridset svær
1 spsk groft salt
friskkværnet peber
4-5 kviste frisk timian
2-3 kviste frisk rosmarin
1 knoldselleri

 
Sauce:
2 dl stegesky fra stegen
6 dl brun kalve- eller oksebouillon
50 g smør
4 spsk hvedemel

 
Bagte æbler:
6 små æbler
½-1 citron (øko)
100 g blødt smør
2-3 spsk persille

 
Tilbehør: kartofler og persille
*

 
Sådan laver du Flæskesteg med bagte æbler, sauce og kartofler:
Gnid flæskestegen med groft salt ned mellem alle sværene, og krydr med peber.
Læg stegen på timian og rosmarin i et ovnfast fad, og hæld 2-3 dl vand i bunden af fadet.
Sæt evt. et stegetermometer i midten af stegen.
Sæt fadet i en kold ovn, og tænd på 200 °C. Steg i 30 min.

 
Skræl sellerien, og skær den i små i terninger.
Læg dem omkring stegen i fadet, og steg videre i ca. 45 min., til kødets centrumtemperatur er 55 °C.
Er sværen sprød, steges videre, til centrumtemperaturen er 65 °C.
Er sværen ikke sprød, kan stegen sættes under en varm grill i ovnen.
Tag stegen ud af ovnen, og lad den hvile i ca. 15 min.

 
Si stegeskyen over i en gryde, og tilsæt bouillon.
Kog det til smagen er passende kraftig.

 
Smelt smør i en gryde, drys melet i, og bag det igennem under omrøring.
Tilsæt lidt væske ad gangen, og pisk godt, så alle klumper forsvinder, før der tilsættes mere væske. Kog i 5 min. ved svag varme under piskning. Smag til med salt og peber.

 
Lav et lille snit hele vejen rundt om hvert æble, eller prik dem med en gaffel.
Udhul æblerne fra stilken med et melonjern eller spidsen af en skrællekniv.
Dryp lidt citronsaft i hvert æble, og fyld dem med smør rørt med lidt fintrevet citronskal og hakket persille.
Sæt æblerne i et ovnfast fad, og bag dem i ca. 15 min. ved 200 °C, til de er møre.
Skær flæskestegen i skiver, og server med fyldte æbler, kogte kartofler, hakket persille og sauce.

 
Flæskesteg med bagte æbler, sauce og kartofler Kogebog.dk er madkursus og nemme madopskrifter, og Madplaner, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min. og...

 


 
Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 8.908 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her